Nový člen zastupiteľstva zložil poslanecký sľub

Lekár Marián Urbánek sa po necelých dvoch rokoch stal opäť mestským poslancom. V zastupiteľstve nahradil Evu Wernerovú, ktorá sa mandátu vzdala a začala pracovať pre Služby mesta Piešťany.

Staronový poslanec zložil sľub na začiatku dnešného rokovania mestského zastupiteľstva. Marián Urbánek bol mestským poslancom aj v predchádzajúcom volebnom období.

Na jeseň 2014 kandidoval v komunálnych voľbách za KDH a získal 932 hlasov. Vo volebnom obvode č. 1 skončil ako druhý náhradník. Pred ním bol Jozef Beňačka. Ten do zastupiteľstva nastúpil namiesto Miloša Tamajku, ktorý sa stal primátorom.

Odchodom Evy Wernerovej stratil poslanecký klub Spoločne pre Piešťany väčšinu v mestskom zastupiteľstve. SPP aktuálne reprezentuje 10 poslancov, pričom zastupiteľstvo má 21 členov.

Eva Wernerová bola zároveň členkou mestskej rady. Tam by ju mala podľa Andreja Klapicu nahradiť poslankyňa Iveta Babičová, ktorá kandidovala za volebný obvod č. 2.

Peter Jančovič navrhol Rema Cicutta, pretože súčasní členovia rady sa do tohto orgánu dostali na základe počtu hlasov, ktoré získali vo voľbách. Ďalším v poradí by preto mal byť bývalý primátor. Ten mu poďakoval, ale dodal, že podporí Ivetu Babičovú.

V komisii pre stratégiu a rozvoj mesta nahradí na základe rozhodnutia poslancov Evu Wernerovú Štefan Lipka, ktorého navrhol Tomáš Hudcovič.

Text a foto: Martin Palkovič