Novú škôlku na Holubyho ulici navštevuje 40 detí

Voľné triedy nechalo mesto prestavať pre potreby škôlkárov. Základná a materská škola v jednom areáli fungujú bez problémov.

Od septembra navštevuje elokované pracovisko Materskej školy Staničná v priestoroch ZŠ Holubyho 40 škôlkárov. Priestory pre malé deti vznikli na prízemí jednej z budov, ktorá patrí základnej škole.

„Búranie a vybudovanie vnútorných priečok a vytvorenie otvorov do stien, kompletná výmena rozvodov kanalizácie, vody a elektroinštalácie, vybudovanie dvoch WC s umývarňou a kompletná obnova podláh s aplikáciou nivelačnej stierky stála  takmer 75-tisíc eur,“ informovala hovorkyňa mestského úradu Eva Bereczová.

Deti majú k dispozícii aj nové ihrisko za 15-tisíc eur. „Radnica musela zabezpečiť aj vymaľovanie škôlky, rekonštrukciu priestorov prípravne stravy a skladu hračiek, ale aj nákup vybavenia,“ dodala E. Bereczová.

Podľa zástupkyne riaditeľa ZŠ Holubyho Ladislavy Gregoričkovej blízkosť žiakov a škôlkárov žiadne problémy nespôsobuje. „Malé deti majú vlastné ihrisko, ale chodia sa hrať aj na naše, kde máme drevený vláčik. Starší žiaci ich bez problémov prijímajú.“

„Materské školy na území Piešťan momentálne navštevuje 772 detí. Z celkového počtu detí, ktoré sa do škôlok prihlásili tento rok, a ktoré splnili podmienky na prijatie, nebolo umiestnených aj vďaka vybudovaniu novej škôlky len 9 detí,“ uzavrela hovorkyňa radnice.

Text a foto: Martin Palkovič