Novou rozohrávačkou Čajok sa stala Američanka Janee Thompson

Piešťanské Čajky majú pre blížiacu sa sezónu 2018/2019 ďalšiu posilu. Kľúčový post rozohrávačky družstva z Piešťan obsadí 24-ročná Američanka Janee Thompson, ktorá naposledy pôsobila v švédskom tíme Mark Basket Marbo Kinna.

170 centimetrov vysoká rodáčka z Chicaga má za sebou v švédskej lige výbornú sezónu 2017/2018. V drese tímu Mark Basket Marbo Kinna odohrala 23 zápasov s priemerom 38,4 odohratých minút, 23,4 nastrieľaných bodov a 6 asistencií. Aj preto si od nej družstve z kúpeľného mesta veľa sľubujú. „Na post rozohrávačky sme museli hľadať novú hráčku. Veľmi nás zaujala Janee Thompson, ktorá síce nie je v Európe dlho, ale v švédskej lige predvádzala výborné výkony. Očakávame od nej, že prinesie potrebnú útočnú silu a rovnako aj stabilitu pri organizácii hry,“ povedal na margo novej posily tréner Piešťanských Čajok Richard Kucsa.

Okrem pôsobenia vo Švédsku si Janee Thompson zahrala v sezóne 2016/2017 v nemeckej Bundeslige za tím Halle Lions. Vo svojej rodnej krajine patrila v univerzitnej súťaži NCAA k oporám družstva University of Kentucky, kde si zhodou okolností zahrala aj s pivotkou Čajok Ivanou Jakubcovou.

„Pôsobenie v Piešťanských Čajkách beriem ako výbornú príležitosť. Od mojej bývalej spoluhráčky z univerzity Ivany Jakubcovej som mala výborné referencie. Čajky sú ambiciózny klub s veľkým potenciálom, ktorý chce hrať o tie najvyššie priečky. Mojimi vodcovskými schopnosťami a húževnatosťou sa budem snažiť, tímu čo najviac pomôcť. Veľmi sa už do Piešťan teším na nové spoluhráčky a ako spoznám prostredie. Verím, že nás čaká úspešná sezóna,“ povedala po podpise zmluvy s Čajkami Janee Thompson, ktorá bude nosiť na drese číslo 11.


Vizitka:

Meno a priezvisko: Janee Thompson

Dátum a miesto narodenia: 6. októbra 1993, Chicago, USA

Národnosť: USA

Výška: 170 centimetrov

Post: rozohrávačka

Číslo dresu: 11

Predchádzajúce pôsobiská: 2017/2018 Mark Basket Marbo Kinna (Švédsko), 2016/2017 Halle Lions (Nemecko), 2013 – 2016 University of Kentucky (NCAA, USA)


Text a foto: Tlačová správa/Piešťanské Čajky