Nové značky na Nálepkovej si mnohí vodiči nevšimnú

Na najväčšie parkovisko v centre Piešťan sa od decembra vchádza po ceste okolo bistra Perla. Mnohí vodiči si značenie nevšimnú a na parkovisko sa chcú dostať „po starom“.

V súvislosti s dokončením prvej etapy stavebných úprav na parkovisku na Nálepkovej ulici sa zároveň zmenil aj vjazd motorových vozidiel do tohto priestoru.

Dnes na to upozornila radnica na svojom webe: „Vjazd je možný len cez uličku okolo objektu bistro Perla. Pôvodný vjazd je zrušený a je zvýraznený zákazovou dopravnou značkou B27a – zákaz odbočenia vpravo.“

Vo chvíli, keď si vodiči všimnú zákaz odbočenia, je už zvyčajne neskoro a na parkovisko sa napriek značke pokúšajú dostať cez pôvodný vjazd alebo sa musia otočiť pri nemocnici a potom opäť na kruhovom objazde pri mestskom trhovisku. Zmena, ktorá mala odľahčiť dopravu na Nálepkovej ulici, sa preto míňa účinku.

Po stavebných úpravách realizovaných v novembri minulého roka je kapacita parkoviska väčšia a pribudli tam dva vjazdové a jeden výjazdový terminál. Zaplatiť parkovné je možné v dvoch automatických pokladniach.

Po novom si šofér musí z vjazdového terminálu zobrať lístok. Ak do 15 minút z parkoviska odíde, neplatí nič. Ak zostane dlhšie, bude ho každá začatá hodina stáť jedno euro.

Parkovanie na Nálepkovej ulici je spoplatnené počas pracovných dní aj víkendov v čase od 7.00 – 21.00 h. S mestskou parkovacou kartou tam môže šofér nechať auto bez platenia iba cez víkend.

Obsluha bude počas najbližších mesiacov otvárať rampu držiteľom preukazov ZŤP, ktorí majú podľa všeobecne záväzného nariadenia (VZN) parkovanie zdarma. Rampa kvôli nim zostane po 21.00 h otvorená a z parkoviska môžu preto bez platenia odísť aj ostatní vodiči.

Text, a video: Martin Palkovič Foto: Martin Ričány Zdroj: piestany.sk