Nové drahšie parkovacie karty začnú vydávať v piatok

Vo štvrtok 1. augusta s parkovacími kartami na parkovisku na Nálepkovej ulici vodiči ešte zaparkujú. Výdaj nových parkovacích kariet začína v piatok 2. augusta. Informovali o tom Služby mesta Piešťany na svojom webe.

Doteraz vydané parkovacie karty zostávajú v platnosti, ale po novom ich nemožno použiť počas pracovných dní na parkovisku na Nálepkovej ulici. Výnimkou je 1. august, kedy bude prebiehať technické zabezpečenie nového systému na parkovacích automatoch.

„Výdaj nových parkovacích kariet začína 2. augusta 2019 (piatok). Od 1. 8. (štvrtok) do 2. 8. bude tzv. prechodné obdobie – bude prebiehať technické zabezpečenie nového systému na parkovacích automatoch a v tomto období bude možné použiť parkovacie karty aj na parkovisku Nálepkova,“ informovali Služby mesta Piešťany.

Nové a drahšie parkovacie karty začnú vydávať v piatok 2. augusta. Od tohto dátum ich nebudú môcť vodiči na Nálepkovej použiť počas pracovných dní a zaplatia za ne viac. Pre obyvateľov Piešťan je cena 50 eur a pre podnikateľov aj ľudí, ktorí sú v kúpeľnom meste zamestnaní je to 70 eur.

Na parkovisku na Nálepkovej ulici budú môcť aj naďalej parkovať obyvatelia zóny plateného parkovania (Pribinova, Námestie slobody, časť Winterovej, Nálepkovej a Nitrianskej). „Výmena parkovacej karty obyvateľa za parkovaciu kartu obyvateľa zóny nie je možná,“ upozornili dnes na svojej web stránke Služby mesta Piešťany.

Zmeny v parkovaní v meste Piešťany platné od 1. augusta 2019:

– Parkovisko Nálepkova bude spoplatnené každý deň vrátane víkendov v čase od 07:00 h do 21:00 h sadzbou 1 €/hod.

– Na parkovisku Nálepkova nebude možné parkovať s platnou parkovacou kartou, s výnimkou soboty a nedele a s výnimkou parkovacej karty obyvateľa zóny, t.j. obyvateľa s trvalým bydliskom na ulici Nálepkova v úseku od parkoviska Nálepkova, pešia zóna Winterova, Pribinova, Námestie Slobody, Nitrianska.

– S platnou parkovacou kartou nebude možné parkovať na parkovisku na Rázusovej ulici, na parkovisku pri hoteli Eden, na parkovisku Winterova pred nemocnicou až po Sad A. Kmeťa po hotel Slovan (dopravne exponované lokality).

– Zvyšuje sa sadzba za parkovanie na Rázusovej ulici a pri hoteli Eden na 2 € za každú začatú hodinu
Jednotná sadzba za parkovanie v ostatných zónach plateného parkovania je od 1. augusta 60 centov za hodinu.

– Parkovacie karty budú po novom stáť 50 € pre obyvateľov Piešťan a 70 € pre podnikateľov a obyvateľov iných miest a obcí, ktorí v Piešťanoch pracujú.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič