Nohavica spieva Ked som išov z hodov

Obľúbenou kapelou legendárneho českého pesničkára je piešťanské Slniečko. Jarek Nohavica to povedal niekoľko tisícovému publiku počas svojho koncertu na festivale Lodenica 2018.

Spolu s Petrom Remišom potom prvýkrát predstavili piešťanskú verziu piesne U nás na severu. „Všade ve svete už majú akvaparky, len u nás máme ve vitríne vykopávky,“ spieval vtedy Jarek Nohavica v skladbe, ktorá Piešťany rozhodne nešetrí. Dnes je už koncertným hitom kapely Slniečko.

Počas toho istého koncertu sa ostravský pesničkár pridal k piešťanskej kapele v skladbe Sokolovce a dnes Slniečko na svojom facebooku predstavilo jeho verziu piesne Ked som išov z hodov.

„Jarek naspieval úplne pôvodnú verziu textu s iným zakončením, aké bolo oficiálne vydané na CD Bašavel. Nahrávku uverejnil na online koncerte, ktorý nazval Poďte se zasmát a nahral ho vo svojom „ostravskom podkroví“ 11. októbra 2020,“ objasnil autor pesničky Peter Remiš a dodal: „Domnievam sa, že si takmer na 100 percent stiahol túto verziu textu z nášho webu, lebo len tam sa nachádza. Ja som to takto prestal spievať už pred 15 rokmi.“

Plánovaný koncert Jarka Nohavicu v Piešťanoch tento rok prekazila pandémia koronavírusu. Snáď príde budúci rok a publikum poteší aj týmto hitom.

 

Text a foto: Martin Palkovič