Noc svetiel: Hotel Slovan bude mať opäť pestrú fasádu

Chátrajúca budova, ktorá bola kedysi pýchou Piešťan, dostane aspoň na chvíľu nový vzhľad. Počas Noci svetiel na ňu budú premietať vizuálne zaujímavú projekciu.

Fasáda hotela Slovan žiarila farbami počas Noci svetiel už minulý rok a nepochybne išlo o jednu z najzaujímavejších atrakcií tohto podujatia. Aj vďaka vlaňajšiemu úspechu sa chátrajúca budova opäť rozžiari a to už v sobotu 8. októbra večer.

Organizátori Noci svetiel však sľubujú aj množstvo noviniek. Celý mestský park bude vyzdobený svetelnými kulisami. Pribudnú živé sochy a vystúpenie tanečnej skupiny Inspinia, ktorá pripravuje vizuálne atraktívne predstavenie s prvkami moderného cirkusu.

O 18.30 h začína lampiónový sprievod mestský parkom, ktorý vyvrcholí ohňovou šou. Účastníci sprievodu by si mali priniesť vlastné lampióny, aby mestský park ešte viac rozžiarili.

Podujatie sa koná vďaka podpore partnerov, ktorými sú Mesto Piešťany, Magna Energia, Trnavský samosprávny kraj, Mestské kultúrne stredisko Piešťany, Služby mesta Piešťany, VAC, OZ Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany, Respect, On Semiconductor, Slovenská chránená dielňa.


Program Noci svetiel 2016:

18.30 h Vrbovskí víťazi

19.00 h Inspinia – Night Sky – svetelná UV šou

19.20 h Lampiónový sprievod parkom

19.45 h Ohňová šou

Sprievodné atrakcie počas celého podujatia, svetelná projekcia, color bikes.


Text: Martin Palkovič/Tlačová správa MC Úsmev