Noc literatúry pozýva na čítanie na netradičných miestach

Celoeurópske podujatie určené priaznivcom literatúry sa opäť uskutoční aj v Piešťanoch. Z kníh európskych autorov budú čítať Magdaléna Cebecauerová, Michal Nikodem, Iveta Penthorová, Emma Vičanová a Rudi Rus.

Minulý rok mala Noc literatúry v Piešťanoch veľký úspech. Na niektoré miesta sa ľudia, ktorí si prišli vypočuť úryvky z kníh, takmer nezmestili. Čítalo sa pri Vile Dr. Lisku, v Pražiarni kávy aj na dvore mestského úradu. Tentoraz organizátorky našli ďalšie zaujímavé miesta a v spolupráci s kultúrnymi inštitútmi jednotlivých krajín vybrali to najlepšie od súčasných európskych autorov, ktorých diela boli preložené do slovenčiny.

Piešťanská prechádzka s literatúrou sa uskutoční v stredu 22. mája a bude mať päť zastávok. Na každom z týchto miest sa vybratá ukážka číta päťkrát, vždy o celej hodine a o pol (teda o 18:00, 18:30, 19:00, 19:30 a 20:00), návštevníci si môžu sami zvoliť, v akom poradí obídu stanovištia. Čítanie trvá približne 15 minút, takže bude dosť času na presun medzi stanovišťami.

18.00 – 20:30 h Hotel Granit Piešťany: Magdaléna Cebecauerová číta z knihy Mariateresy di Lascia Cesta tieňmi

18.00 – 20:30 h Reštaurácia LaMusica: Michal Nikodem číta z knihy Martina Pollacka Smrť v bunkri
18.00 – 20:30   h Zuckmann Villa: Iveta Penthorová číta z knihy Pauliny Wilk Poznávacie znamenia

18.00 – 20:30 h Jazyková škola Skypers: Emma Vičanová číta z knihy Daniela Majlinga Ruzká klazika

18.00 – 20:30 h Kultúrne a komunitné centrum Žiwell: Rudi Rus číta z knihy Davida Machada Priemerný index šťastia

Zdroj: Noc literatúry Piešťany