Night Run Piešťany rúcal bariéry, zúčastnil sa ho aj vozíčkár

Ani chladné jesenné počasie nezabránilo rekreačným a profesionálnym športovcom, aby si zmerali sily v behu cez nočné Piešťany. Na štart sa 8. októbra postavilo 164 pretekárov. Jeden z bežcov tlačil svojho handicapovaného kamaráta na invalidnom vozíku.

Trasy tohtoročného Night Run Piešťany merali 10 a 5 kilometrov. Viedli napríklad aj cez mestský park a okolo Váhu. Štart a cieľ bol na Námestí slobody. Na 10 km zvíťazil s časom 38:03 domáci pretekár Peter Jančovič. Prvou ženou v cieli bola Terézia Beitlová (40:03), ktorá je tiež z Piešťan. Na kratšej trase dominovali Jozef Repčík (16:09) a Lucia Vlčáková (19:30).

„Ľudia vyšli na ulicu aj v chladnom počasí, aby si zabehali a užili večernú mestskú atmosféru. Boli medzi nimi napríklad aj olympionik osemstovkár  Jozef Repčík, domáci borci ako triatlonista Ondrej Kubo, a bežkyne Terka Beitlová či Katarína Drahovská alebo pretekár Tomáš tlačiaci invalidný vozík s handicapovaným kamarátom Braňom,“ zhodnotila podujatie jeho hlavná organizátorka Janka Štefečková-Beňačková a dodala: „Veľmi sa tomu teším a dúfam, že budúci rok bude bežcov ešte viac. Netreba sa báť pretekov, je to zábava. Treba len niekde začať.“

Najbližšie sa v Piešťanoch uskutoční Jesenný beh okolo Sĺňavy (22. októbra) a ani tento rok nebude chýbať obľúbený Rolničkový beh (18. decembra).

Kompletné výsledky Night City Run Piešťany nájdete na tejto adrese. Viac fotiek z podujatia je tu.

night-run-piestany_2 night-run-piestany_3 night-run-piestany_4 night-run-piestany_5night-run-piestany_7 night-run-piestany_6

Text: Martin Palkovič Foto: Peter Ferencz