Nežnú revolúciu si Elektrárňa pripomenie koncertom Eda Klenu

Edo Klena je nekorunovaný kráľ Republiky Šariš a ikona undergroundovej scény. Do Elektrárne Piešťany príde vo štvrtok 16. novembra predstaviť svoju pôvodnú tvorbu spolu so svojou kapelou Klenoty.

Hudobní recenzenti o skladbách Eda Klenu hovoria, že sú stále lepšie a lepšie. Ako pesničkár začínal v 80. rokoch, ale zakrátko bol komunistami v podstate zakázaný a dokonca mu hrozilo aj väzenie.

Do Piešťan príde v predvečer výročia Nežnej revolúcie, ktorá mu umožnila umelecký rozlet. Po nej koncertoval v celom Československu a prostredníctvom samostatných recitálov sa dostal aj do televízie. Nikdy sa nestal populárnym u širokého publika, ale znalci skutočne dobrej hudby vyhľadávajú jeho vystúpenia i nové albumy.

Ten ostatný pokrstil minulý rok v Prešove. Pri tejto príležitosti sa zišlo množstvo uznávaných hudobníkov, čo len podčiarkuje význam jeho tvorby.

Poslucháčsky multižánrovú a multigeneračnú muziku určite ocenia aj návštevníci Elektrárne Piešťany, kde sa vo štvrtok 16. novembra uskutoční koncert Eda Klenu a kapely Klenoty. Začiatok je o 19.30 h. Vstupenky sú v predpredaji cez Ticketportal.sk.

Text a foto: Tlačová správa/Elektrárňa Piešťany