Nepočujúci kandidát na župana: Manažment letiska by som vymenil

Jaroslav Cehlárik je prvým nepočujúcim kandidátom na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja. Predvolebnú kampaň bude financovať prostredníctvom transparentného účtu. Povedal to dnes na tlačovej konferencii pred resocializačným zariadením Čistý deň v Galante. Jeho vyjadrenia novinárom sprostredkovala tlmočníčka do posunkovej reči.

Riaditeľ Trnavskej asociácie sluchovo postihnutých vníma kauzu okolo zariadenia Čistý deň aj ako zlyhanie Trnavského samosprávneho kraja. „Je treba dať príležitosť odborníkom, aby oni rozhodovali v takýchto dôležitých veciach,“ povedal Jaroslav Cehlárik, ktorý ide do krajských volieb ako nezávislý kandidát.

Odborníkov by oslovil aj pri riešení problémov piešťanského letiska. Podľa jeho názoru je treba vymeniť celý manažment. „Je to veľmi dôležitý bod v rámci trnavského kraja,“ uviedol kandidát na post župana.

V oblasti cestovného ruchu podľa neho chýbajú zahraničným turistom informácie v cudzích jazykoch. Ako župan by rád využíval nové technológie – napríklad na znižovanie administratívneho zaťaženia. Finančné prostriedky na sociálne služby by mali byť v rámci krajskej samosprávy navyšované.

Prípadnú spoluprácu s poslancami krajského zastupiteľstva nevidí ako problém. Odmieta však zákulisné dohody.

„Ak je skupina ľudí, ktorí majú podobnú filozofiu ako ja, mám otvorený transparentný účet, čiže môžu ma podporiť. Ak to nebude stačiť, je možné, že to budem riešiť úverom,“ povedal k financovaniu svojej kampane Jaroslav Cehlárik, ktorý chce byť inšpiráciou aj pre ďalších nepočujúcich. „Vieme rovnako pracovať ako počujúci,“ uviedol kandidát na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja.

O tento post sa okrem neho uchádzajú aj Tibor Mikuš (nezávislý s podporou SNS), Jozef Viskupič (OĽaNO, SaS, KDH, OKS, NOVA, Zmena zdola), Konrád Rigó (Most-Híd), József Berényi (SMK-MKP) a Márius Novák (Nový parlament).

Text: Martin Palkovič Foto: facebook.com/jaro.cehlarik