Najbližšie koncerty v Prírodnom kine: Slniečko a Jazz Divas

V piatok 13. augusta bude mať v piešťanskom Prírodnom kine koncert kapela Slniečko alebo Punto a rybacé hlavy. O týždeň neskôr si na tom istom mieste môžete vychutnať prvý ročník medzinárodného ženského jazzového festivalu.

Slniečko netreba piešťanskému publiku predstavovať. Kapela dokáže roztancovať zaplnené Námestie slobody v lete i v zime a jej hudba takto funguje aj na komornejších podujatiach. V Prírodnom kine to určite nebude inak. Koncert sa uskutoční 13. augusta a začína sa o 20.00 h.

Prvý ročník medzinárodného ženského jazzového festivalu je naplánovaný na 20. až 22. augusta 2021 v piešťanskom hudobnom klube La Musica a v Prírodnom kine. Hlavnými protagonistkami sú jazzové hudobníčky a speváčky zo Slovenska, ale aj zo zahraničia.

„Po úspešnom pilotnom koncerte JazzDivas.sk , ktorý sa uskutočnil 21.augusta 2020 v Hudobnom pavilóne veríme, že si atmosféru festivalu prídu vychutnať nielen milovníci jazzu,“ hovoria organizátori festivalu.

Prvý ročník sa začne v jazzovom klube La Musica 20. augusta o 19:00 h koncertom prvej dámy slovenského jazzu – Adrieny Bartošovej s jej hudobnou skupinou a o 20:00 h zaspieva prvá dáma českého jazzu Jana Koubková s klaviristom Ondřejom Kabrnom.

Festival pokračuje v sobotu a v nedeľu (21. a 22. augusta) v piešťanskom Prírodnom kine. Vstupenky, ktoré sú v predpredaji cez web stránku fontana-piestany.sk, platia na oba víkendové dni.


Sobota:

18:00 h Young generation – Vynikajúci slovenský jazzový klavirista Klaudius Kováč v bloku Young Generation predstaví dve 15- ročné talentované speváčky a klaviristky  Claudiu Kováčovú a Leandru Vinterovú. Na pódiu ich podporia – Ľubomír Gašpar (kontrabas) a Marek Rašman (bicie)

18:30 h Duo Iveta Lišková & Samuel Bánovec – Iveta Lišková talentovaná speváčka z Trenčína je aj členkou hudobnej skupiny ERBETES. Okrem pôvodných skladieb, ktorých autorom je jej dvorný klavirista S. Bánovec, oprášila piesne nezabudnuteľnej Gabriely Hermélyovej.

19:30 h  JazzDivas.sk – speváčky – La Jana Dekánková, Lucia Lužinská, Mirka Kolštromová, Silvia Josifoská a saxofonistka Lenka Molčányiová so sprievodnou skupinou – Gabo Jonáš trio.

21:00  h – Elsa Valle (Kuba) & Nothing but swing trio (SK) – kubánska speváčka Elsa Valle, nie je na Slovensku celkom neznáma, koncertovala s viacerými slovenskými hudobníkmi po boku jej priateľa , skvelého Gábora Winanda, ktorý žiaľ pred nedávnom zomrel. Elsa predvedie svoj kubánsky temperament v sprievode skvelého jazzového tria Nothing but swing.

Nedeľa: 

20.00 h – Sisa Féher a Ľubozvuk – spojenie výrazných umelcov a viacerých hudobných svetov, ktoré sú jedinečne a vkusne prepájané.

Organizátormi festivalu sú Agentúra BEBOP, Mestské kultúrne stredisko Piešťany a jazzový klub La Musica.

Zdroj: MsKS Piešťany