Nádej, že Grape neodíde, stále existuje. Petíciu podpísali stovky ľudí

Organizátorom sa ozvali primátori iných miest, ale stretli sa aj s Petrom Jančovičom. Ďakujú za podporu a hovoria, že sa budú snažiť, aby festival Grape zostal v Piešťanoch.

Košice, Martin, Senica, Trenčín, Bratislava. To sú mestá, ktorých predstavitelia majú záujem, aby sa tam uskutočnil ďalší ročník festivalu Grape. Ten už viackrát dokázal na piešťanské letisko prilákať 20-tisíc ľudí, z čoho profitovali aj miestni podnikatelia.

Hľadať možnosti na zotrvanie tohto podujatia na pôvodnom mieste chce aj primátor Peter Jančovič. V piatok sa preto stretol s organizátormi aj vedením letiskovej spoločnosti. Mesto je jej menšinovým akcionárom. Rozhodujúci podiel má trnavská župa.

„O dva týždne máme ešte jedno stretnutie s vedením letiska, primátorom Piešťan a väčšinovým vlastníkom letiska – trnavskou VÚC. Veríme, že tu je ešte aspoň 1% šanca ostať v Piešťanoch a budeme sa o to snažiť,“ informovali dnes organizátori festivalu Grape cez Facebook.

Fanúšikom poďakovali za podporu a upozornili na petíciu, za zotrvanie tohto podujatia v kúpeľnom meste.

„Festival, konajúci sa na letisku Piešťany, slúži nielen na propagáciu mesta na kultúrnej mape Európy (dvakrát sa dostal medzi top 10 najlepších malých festivalov Európy), ale vďaka ubytovaniu návštevníkov aj v meste (v čase festivalu v roku 2019 boli vybookované takmer všetky kapacity hotelov aj súkromných ubytovaní) a vďaka ich využívaniu služieb má z neho prospech aj piešťanská ekonomika,“ píše Jakub Konečný, iniciátor petície, ktorú za pár dní podpísalo vyše 1 000 ľudí.

Text a foto: Martin Palkovič