Na zlepšenie vedomostí o Piešťanoch vyčlenila radnica 5-tisíc eur

Radnica chystá hru pre školákov, ktorá prehĺbi ich vedomosti o kúpeľnom meste. Podobné pomôcky majú aj v Banskej Bystrici alebo Prievidzi.

Zámerom hry je podať obyvateľom základné vedomosti o meste, jeho histórii, kultúre, či prírodných bohatstvách a významných obyvateľoch. Hru s názvom Zábavné putovanie Piešťanmi plánuje radnica distribuovať do všetkých piešťanských škôl, no zároveň bude slúžiť aj širokej verejnosti na rôznych spoločenských podujatiach, či v mestských organizáciách pôsobiacich v Piešťanoch.

Kancelária primátora má v tohtoročnom rozpočte vyčlenených 5-tisíc eur na edukačné materiály. Keďže vyčlenené finančné prostriedky v rozpočte nepokrývali celkové náklady na výrobu hry, vedenie mesta sa so žiadosťou o finančnú podporu obrátilo aj na miestnych podnikateľov. Vďaka ich pozitívnemu prístupu môže už čoskoro táto vzdelávacia spoločenská hra uzrieť svetlo sveta.

Piešťany sa nechali inšpirovať Banskou Bystricou, Prievidzou aj niektorými českými mestami, v ktorých podobné reprezentatívne vedomostné spoločenské hry zaznamenali veľký úspech nielen u detí, ale aj u učiteľov, rodičov či návštevníkov.

Text a foto: piestany.sk