Na Vážskej padol smrek na bytovku, ďalší musia vyrúbať na Námestí SNP

Služby mesta Piešťany odstránia strom, ktorého stabilita bola v nedeľu narušená následkom silného vetra. Ide o smrek vysoký asi 20 metrov stojaci na Námestí SNP. Smrek, ktorý sa oprel o bytovku na Vážskej ulici, už spílili.

Následky silného vetra, ktorý zasiahol Piešťany v nedeľu 29. októbra, boli predmetom krátkej debaty v úvode pondelkovej mestskej rady. Riaditeľka SMP Hana Dupkaničová informovala o nutnosti vyrúbať smrek na Námestí SNP: „Vietor narušil jeho stabilitu. Došlo k vychýleniu o 20 až 25 stupňov a jeho torznému točivému pohybu.“ Pracovníci SMP ho vyrúbu v utorok 31. októbra.

Hana Dupkaničová nechcela hodnotiť, či bolo možné zachrániť ďalší smrek, ktorý silný v nedeľu vietor vyvalil na Vážskej ulici. Strom sa oprel o blízku bytovku. K jeho poškodeniu malo prísť v súvislosti s výstavbou nového parkoviska.

„Výstavba a projekt išiel mimo Služieb mesta Piešťany. Či mohlo prísť k záchrane stromu, je neskoro hodnotiť. Možno mohlo byť (parkovisko, pozn. red) inak nakreslené,“ povedala členom mestskej rady Hana Dupkaničová a dodala, že v budúcnosti by mali na podobných projektoch spolupracovať aj odborníci z SMP. V tomto prípade to tak nebolo.

Text a foto: Martin Palkovič