Na Topfeste tento víkend aj hvezdáreň a najväčší stan v histórii

Okrem skvelých koncertov na troch hlavných pódiách poteší návštevníkov festivalu aj prenosná hvezdáreň, filmové megahity, basketbalové ihrisko, výstava a požičovňa áut, zaujímavé diskusie, skvelé jedlo, kníhkupectvo, či burza kníh – to všetko prichystal festival Topfest na piešťanskom letisku pre svojich návštevníkov na prvý prázdninový víkend, presnejšie v piatok a v sobotu 30. júna a 1. júla 2017.

Tohtoročný festival Topfest otvorí brány svojho stanového mestečka už vo štvrtok na pravé poludnie. Vo štvrtok bude vjazd do stanového mestečka možný len z ulice Kláštorská. V piatok 30. júna 2017 o 9.00 h bude otvorené aj parkovisko od Hornej Stredy, rovnako ako aj všetky vchody do areálu.

VIP vstup, VIP stanovanie a VIP parkovisko sa budú otvárať takisto v piatok 30. júna o 9.00 h.

Na parkovanie budú vyhradené dve parkovacie zóny. Jedna sa nachádza pri zjazde z D1 v Hornej Strede – na tomto parkovisku je prísny zákaz stanovania pri autách. Vstup na druhú parkovaciu zónu sa nachádza na ulici Kláštorská, táto zóna je vyhradená na stanovanie pri autách.

Dušan Drobný organizátor festivalu: „Vzhľadom na zvýšené bezpečnostné riziko, pribudli tento rok okrem zvýšenej kontroly pri vstupoch aj kontroly prichádzajúcich automobilov pri vjazde do parkovacích zón, čo môže mať za následok časové zdržanie na vstupe, na ktoré chceme vopred všetkých návštevníkov upozorniť. Je potrebné s tým rátať už pri plánovaní návštevy festivalu a rátať s dostatočnou časovou rezervou.“

Hudobná produkcia festivalu sa bude odohrávať hlavne na troch hlavných pódiách, ktoré nesú označenie Black, White a Blue stage. Posledne menovaný stage

sa nachádza v najväčšom stane, aký kedy stál na piešťanskom letisku – dosahuje úctyhodné základné rozmery 55×110 metrov.

V sprievodnom programe festivalu pribudlo zopár noviniek, medzi ktoré určite patrí napr. stan siete kníhkupectiev Panta Rhei. Ten prinesie na Topfest okrem skvelých kníh aj množstvo zaujímavých osobností a aktivít, diskusie, prezentácie, známe osobnosti, workshopy, kvízy a filmy.

Tohtoročný Topfest sa bude niesť aj v znamení umenia. Svoj talent predstavia ôsmi výtvarníci česko-slovenskej špičky, na ktorých čaká poriadna výzva. Spojenie predstaviteľov rôznych výtvarných štýlov, dva dni plné maľovania, čoho výsledkom bude jeden spoločný obraz.

V Topfest shope budú v ponuke okrem merchandise predmetov súvisiacich s festivalom aj lístky na vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko a z areálu festivalu do centra Piešťan návštevníkov odvezie Topfest vláčik.

Text a foto: Tlačová správa/Festival Topfest