Na Tesle horelo Audi, škodu vyčíslili na 30-tisíc eur

AKTUALIZOVANÉ: Škoda bola podľa polície predbežne vyčíslená na 30-tisíc eur. Vyšetreovateľ začal trestné stíhnanie pre prečin poškodenia cudzej veci.

„Policajti boli privolaní 5. novembra krátko pred 19.00 h k požiaru motorového vozidla Audi TT Coupe, na ulici Družstevnej v Piešťanoch. Pri požiari bola poškodená celá predná časť vozidla a škoda bola predbežne vyčíslená na 30 000 eur. Piešťanský vyšetrovateľ  začal vo veci trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Na objasnení prípadu polícia intenzívne pracuje,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Piešťanským hasičom ohlásili požiar auta krátko pred 18.40 h. Po príchode na miesto udalosti zistili, že horí predná časť osobného motorového vozdila zaparkovaného na chodníku.

„Profesionálni hasiči s použitím autonómnych dýchacích prístrojov na lokalizáciu a následnú likvidáciu požiaru nasadili vysokotlakové zariadenie. Pri zásahu nedošlo k zraneniu nijakej osoby. Zásah bol ukončený krátko po 21.30 h,“ informovala Mária Zaťková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave.

Na mieste udalosti bola podľa jej slov aj polícia a expert na zistenie príčiny požiaru. Dodala, že majiteľ predbežne vyčíslil škodu na 15-tisíc eur, uchránené hodnoty predstavujú približne 10-tisíc eur.

Text: Martin Palkovič Zdroj/Foto: KR HaZZ v Trnave