Na štadióne bude hlukometer, najlučnejšia škola vyhrá 500 eur

Generálny partner juniorských Majstrovstiev Európy v rugby – Respect Slovakia vyhlasuje Súťaž o najhlučnejšiu školu šampionátu. Jeho druhý hrací deň sa uskutoční v stredu 19. apríla na futbalovom štadióne v Piešťanoch. Popoludní môžu žiaci a učitelia súťažiť o finančné odmeny pre svoje školy.

Piešťany sú tento rok dejiskom medzinárodného rugbyového podujatia, na ktorom sa po druhý raz za sebou predstavuje aj slovenská reprezentácia. Slovensko sa tak opäť po rokoch zaradilo už napevno k rugbyovým národom, ku ktorým patrilo už v prvej polovici 20. storočia, avšak rugby ako šport sa na našom území na dlhé obdobie odmlčalo.

Európsky šampionát rugby mužov kategórie U18 je rozdelený do troch divízií. Slovenská reprezentácia je v súčasnosti v Konferencii 2, spoločne s reprezentáciami Švajčiarska, Chorvátska, Srbska, Maďarska, Moldavska, Izraelu a Bulharska. Práve vzájomné zápasy týchto tímov môžeme sledovať v Piešťanoch.

Program zápasov na stredu 19. apríla:

10.30 Švajčiarsko – Maďarsko
12.30 Chorvátsko – Srbsko
14.30 Bulharsko – Izrael
16.30 Slovensko – Moldavsko

Respect Slovakia na stredu 19. apríla vyhlásil Súťaž o najhlučnejšiu školu. Prezentácia bude prebiehať od 15:30 do 16:00 h na štadióne PFK. Je nutné nahlásiť názov školy a počet účastníkov (minimálne 50 osôb), do súťaže sa môžu zapojiť učitelia aj rodičia. Portál zpiešťan.sk o tom informoval manažér turnaja Filip Kráľ.

Vyhodnotenie súťaže sa uskutoční cez prestávku zápasu Slovensko – Moldavsko, na základe výsledkov z oficiálneho „hlukomera“.

Tri najhlučnejšie školy dostanú finančnú odmenu na nákup športového vybavenia:

1. cena 500€
2. cena 350€
3. cena 150€

Po zápase sa diváci môžu tešiť na koncert skupiny The Paranoid.

Text a foto: Martin Palkovič