Na Slovak Junior Cup: Vydražia dres s Messiho podpisom

Futbalový turnaj juniorov priláka do Piešťan už tento víkend stovky hostí z celej Európy. Podujatie je súčasťou Otvorenia letnej kúpeľnej sezóny a pomáha tunajšiemu cestovnému ruchu.

Po minuloročnom úspechu juniorského futbalového turnaja prijalo tentoraz pozvanie organizátorov 34 tímov zo siedmych krajín. Je medzi nimi aj slávny AS Roma, ktorý vo vlaňajšom finále nestačil na DVSC Debrecen. Samozrejme chýbať nebudú ani obhajcovia titulu.

Domáce tímy budú zastúpené Slovanom Bratislava, Spartakom Trnava, aj Galaktikom Košice, ktorý už nesie názov Juventus Academy – ako oficiálna akadémia turínskych “bianco neri” na Slovensku. Samozrejmosťou je účasť juniorov z PFK Piešťany a diváci sa môžu tešiť aj na poľský veľkoklub Cracovia Kraków, chorvátsky NK Zadar, rakúsky FV Austria XIII a mnohé ďalšie.

Turnaj Slovak Junior Cup začína už v piatok 3. júna o 14.00 h zápasmi na štadiónoch PFK Piešťany a OFK Trebatice. Slávnostné otvorenie je naplánované na 19.30 h.

Návštevníci sa môžu tešiť na množstvo sprievodných podujatí. Keďže turnaj má aj charitatívny rozmer, jedným z nich bude dražba dresu FC Barcelona podpísaného ambasádorom UNICEF Leom Messi a spoluhráčmi. Výťažok je určený na projekty UNICEF. Pripravená je aj súťaž v kopaní jedenástok. V sobotu a aj v nedeľu večer bude losovanie tomboly.

Na turnaji prisľúbili účasť viaceré osobnosti športového a kultúrneho života pochádzajúce z regiónu. Svoju prítomnosťou podporia mládežníkov v turnajových bojoch, ale aj príkladom, kam sa môžu tvrdou a svedomitou prácou dopracovať.

Všetky informácie nájdete aj na oficiálnom facebookovom profile Slovak Junior Cup.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič