Na Sĺňave budú pretekať plachetnice

Prvý pohárový pretek v sezóne sa uskutoční 13. a 14. júna. Jachtársky oddiel TJ Sľňava Piešťany očakáva účasť 60 až 80 lodí zo Slovenska aj Českej republiky. Podobné podujatie Sĺňava nehostila už 15 rokov, v medziobdobí sa príležitostne konávali iba klubové preteky.

Druhý júnový víkend sľubuje zaujímavé výhľady na vodnú nádrž Sĺňava. V okruhovom jachtingu tam budú súťažiť deti i dospelí v rôznych lodných triedach.

Verejnosť môže preteky sledovať z brehu, trať však zatiaľ nie je určená. Vytýčia ju rozhodcovia podľa aktuálneho smeru vetra. Určite však bude na čo pozerať.

Ide o prvý pohárový pretek v sezóne, ktorého termín bol posunutý kvôli opatrenia proti koronavírusu. Jacht klub má však prisľúbenú účasť desiatok posádok zo Slovenska aj zahraničia.

Ak sa niekomu počas víkendu tento krásny šport zapáči, môže sa kedykoľvek prihlásiť. Aktuálne začína nábor 6 až 14-ročných detí.

Jachting má v Piešťanoch dlhú históriu, ktorá sa začala písať ešte pred vybudovaním vodnej nádrže Sĺňava. Po jej dokončení však vznikli vynikajúce podmienky na pestovanie tohto športu.

Viac podrobností nájdete vo facebookovej udalosti a na web stránke jachtingpiestany.sk.

Text: Martin Palkovič Foto: Jacht klub Piešťany