Na poliklinike očkujú iba objednaných

Piešťanská nemocnica zrušila možnosť očkovania proti ochoreniu covid-19 bez registrácie. Na poliklinike od januára očkujú iba objednaných. Novinkou je možnosť rezervovať si cez vakcinacia.nczisk.sk konkrétny termín.

Doteraz bolo možné zadať pri registrácii na očkovanie iba okres. Konkrétny termín bol následne záujemcovi pridelený automaticky. Po úprave systému je možné vybrať už aj dátum a čas vakcinácie.

„Po zadaní osobných údajov si najprv vyberiete preferovaný okres. Následne sa vám zobrazia všetky očkovacie miesta v danom okrese. Potom si môžete vybrať čas očkovania v danom očkovacom centre,“ informuje ministerstvo zdravotníctva.

Registrácia je možná iba pri prvej a tretej dávke. Termín na podanie druhej dávky je zasielaný automaticky. Výber dátumu a časového úseku je možný u všetkých vekových kategórií.

Nemocnica Alexandra Wintera informovala, že vakcíny proti ochoreniu covid-19 budú zdravotníci v budove piešťanskej polikliniky podávať iba objednaným záujemcom. Vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNtec tam očkujú ľudí nad 18 rokov každý pracovný deň v čase od 7.30 do 11.30 h a od 12.30 do 14.00 h.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič