Na piešťanskom gymnáziu zaznamenali koronavírus

Vyučovanie dvoch tried Gymnázia Pierra de Coubertina bude tento týždeň prebiehať dištančnou formou.

Po Základnej škole na Brezovej ulici, zaznamenali ochorenie Covid-19 aj na piešťanskom Gymnáziu Pierra de Coubertina. Podľa neoficiálnych informácií boli pozitívne testovaní dvaja žiaci, ich spolužiaci preto na základe nariadenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave musia zostať v domácej karanténe.

Škola informovala prostredníctvom svojej web stránky informovala, že dištančné vyučovanie budú mať tento týždeň dve triedy a žiaci ostatných tried pokračujú v riadnom vyučovaní.

V domácej izolácii museli pred časom zostať aj žiaci jednej triedy na Základnej škole na Brezovej ulici v Piešťanoch. Pozitívny test na koronavírus mal jeden ich spolužiak. Po týždni škola informovala, že sa od neho nikto nenakazil a karanténne opatrenie nariadené Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Trnave sa skončilo.

Žiaci druhého stupňa základných škôl, stredoškoláci aj vysokoškoláci musia mať aj počas vyučovania prekryté horné dýchacie cesty. Úrad verejného zdravotníctva rúška odporúča pouívať aj na prvom stupni základných škôl.

Počet pozitívne testovaných ľudí na ochorenie Covid-19 narastá v okrese Piešťany každý deň, aktuálne ich je 72. V nedeľu pribudol jeden nový prípad, v sobotu a v piatok po tri.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič