Na Piešťanské zlaté stuhy prídu aj storočné veterány

Po minuloročnej FIVA World Rally sa 8. až 11. júna 2017 uskutočnia tradičné Piešťanské zlaté stuhy. Účasť na obľúbenej prehliadke oldtimerov prisľúbili posádky zo Slovenska, Českej republiky, Rakúska a Nemecka. Najstarší automobil má rok výroby 1904.

Podujatie aj tentoraz vyvrcholí veľkolepým predstavením všetkých zúčastnených vozidiel na pozadí secesného hotela Thermia Palace. Nebude chýbať ani tradičný ohňostroj, ktorý z nábrežia každoročne sledujú stovky ľudí.

Veterány prídu do Piešťan 8. júna. Na tento dátum je naplánovaná aj jazda po pešej zóne a Kolonádovom moste. Nasledujúci deň je pre staršie vozidlá pripravená okružná trasa cez Čachtice, Podkylavu a Vrbové. Tie mladšie zamieria na hrad Červený kameň a do Smoleníc.

Po príchode do Piešťan budú účastníci na pešej zóne predstavení prítomným divákom. Po prehliadke je možné obdivovať automobily zaparkované na Kúpeľnom ostrove.

Piešťanské zlaté stuhy vyvrcholia v sobotu 10. júna večer prehliadkou krásy Concours d´Elegance pred hotelom Thermia Palace. Bodkou za podujatím bude ohňostroj nad hladinou Váhu.

Najstarším registrovaným automobilom je Oldsmobile z roku 1904. Zastúpenie bude mať aj Ford T z roku 1911 alebo jubilujúci – storočný Maxwell 25.

Text a foto: Martin Palkovič