Na opravu Krajinského mosta chcú použiť eurofondy

Projektová dokumentácia na opravu spodnej časti jediného cestného premostenia Váhu v Piešťanoch je už hotová. Nedávno bolo vydané stavebné povolanie. Oprava je napriek tomu stále v nedohľadne.

V tomto a nasledujúcom roku chce Trnavský samosprávny kraj (TTSK) investovať do rekonštrukcie ciest v piešťanskom okrese vyše 1,6 mil. eur. Najväčšiu časť tejto sumy (skoro 1 mil. eur) tvoria predpokladané náklady na opravu Krajinského mosta. Ten však vypadol zo zoznamu priorít na rok 2016, ktoré Úrad TTSK predložil krajským poslancom v apríli.

Teraz chce župa získať finančné prostriedky z Integrovaného regionálneho operačného programu. Prostredníctvom neho sa dajú čerpať peniaze z Európskych štrukturálnych a investičných fondov, konkrétne Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

„Predpokladané náklady na rekonštrukciu, v zmysle vypracovanej dokumentácie,  predstavujú asi 960-tisíc eur,“ informoval hovorca TTSK Patrik Velšic. Dodal, že stavebné práce budú pozostávať z komplexnej sanácie spodnej stavby a časti nosnej konštrukcie.

Termín začiatku opráv však zatiaľ nie je známy. Kraj musí najprv uspieť so žiadosťou o dotáciu. Vodiči sa však uzávierky mosta podľa dostupných informácií tentoraz obávať nemusia.

Text a foto: Martin Palkovič