Na Lodenicu príde svetoznámy režisér Emir Kusturica

Líder The No Smoking Orchestra sa teší na koncertovanie pod holým nebom, ktoré prirovnáva k nezhasínajúcemu ohňu. Verí, že jeho piesne, kde sa mieša melanchólia s rómskou hudbou a rytmami Južnej Ameriky, dostane publikum do správnej nálady.

Festival Lodenica privíta 25. až 26. augusta hviezdnych muzikantov. Na svoje si prídu fanúšikovia country, folku, ale aj ethno rytmov. So svojou kapelou sa im predstaví aj Emir Kusturica.

„Koncertovanie je pre mňa absolútny relax. Ak niekto hrá hudbu, ktorá vznikla z tradície a kombinácie rôznych rytmov, takú, že aj mŕtveho zobudí – to je vždy radosť. Aj pre hudobníkov a verím, že aj pre publikum. My sa už 23 rokov snažíme robiť ľuďom radosť. Máme radi open air podujatia, sľubujem, že aj v Piešťanoch to bude silné. Miesta, kde je milión ľudí, to je ako oheň, ktorý horí stále a nezhasne,“ vraví Emir Kusturica.

Brány festivalu Lodenica sa otvoria 25. augusta. Okrem Emira Kusturicu sa môžu fanúšikovia country a folku tešiť na ďalších skvelých hudobníkov.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať také hviezdne mená ako Honza a František Nedvědovci, skupiny Čechomor, Kamelot, Ploštín Punk, Devítka, Slniečko, ale tiež IMT Smile či Desmod. Je sa na čo tešiť. Pripravujeme i skvelý sprievodný program,“ uzatvára organizátor festivalu Dušan Drobný z agentúry Topfest.

V posledný augustový víkend zajrajú na Lodenici tiež kapely Družina, Všichni Svatí, The Buttons, Devítka, Middle of the Road. Malina Brothers a Spiritual Kvintet.

Text: Tlačová správa Foto: Martin Palkovič