Na Grape prídu Netsky, Milky Chance aj Camo & Krooked

Minulý rok kvôli búrke neodohral svoj koncert Netsky, a tak v lete vráti, aby návštevníkom všetko vynahradil. Okrem neho organizátori piešťanského Grape festivalu potvrdili ďalšie štyri zaujímavé zahraničné mená.

Belgický dídžej a producent Netsky patrí k menám, na ktoré sa minulý rok fanúšikovia najviac tešili. O to väčšie bolo sklamanie, keď jeho vystúpenie s live projektom znemožnilo počasie. „Ešte v auguste po ukončení festivalu sme oslovili jeho agenta a po dlhších rokovaniach sa nám ho podarilo dotiahnuť späť. Sme veľmi radi, lebo sme návštevníkom sľúbili, že sa budeme snažiť neodohrané koncerty z leta zopakovať,“ vysvetľuje Ján Trstenský za organizačný tím.

Drum&bassovú scénu doplní aj viedenská dvojica Camo & Krooked, ktorá je dlhoročnou stálicou tohto žánru. Treťou oznámenou kapelou sú nemeckí Milky Chance, ktorí urobili dieru do hudobného sveta hneď svojím prvým singlom Stolen Dance. Táto skladba sa dostala na čelo hudobných rebríčkov v siedmych krajinách sveta. Fanúšikov si podmanili svojou víziou elektrofolku s nádychom reggae a popu.

Liverpoolsku gitarovú scénu budú zastupovať mladíci Circa Waves, ktorí sú nasledovníkmi známejších The Kooks alebo The Wombats, britské médiá im veštia úspešnú budúcnosť a kapela to začína potvrdzovať. Posledným dnešným prírastkom je poľská elektropopová kapela Bokka. Podmanivá hudba so skvelým ženským vokálom už získava skúsenosti aj na zahraničných pódiách a veľmi sa jej darí. Pre kapely z bývalého východného bloku nebýva vždy ľahké presadiť sa, napredovanie skupiny Bokka je preto veľmi milým prekvapením.

Text: Tlačová správa festivalu Grape