Na Folklórnych slávnostiach v Krakovanoch zahrá aj Slniečko

Posledný júnový víkend (28. – 30. júna) sa v amfiteátri v Krakovanoch uskutoční 13. Župný festival kultúry a zároveň 53. ročník folklórnych slávností Krakovany.

Program slávností odštartuje v piatok koncertom hudobných skupín MADratz, Itcho Pčelár a Rock´n Rolla a Slniečko.

V sobotnom župnom programe s názvom Prechádzky po kraji si návštevníci budú môcť vychutnať vystúpenia folklórnych zoskupení prevažne z Trnavského kraja. Konkrétne sa predstavia: ľudové hudby Malí a Mladí huslisti z Červeníka, mužská spevácka skupina Važinár a ľudová hudba Muzička zo Šoporne, Škrupinka z Trenčína, Krakovienka s ľudovou hudbou Karpatská muzika, Karpatskí valaškári a ľudová hudba Picúchovci z Dolnej Krupej, folklórny súbor Megyer z Veľkého Medera a záver sobotného programu bude patriť folklórnemu súboru Zobor z Nitry.

Po programe bude pokračovať ešte tanečná zábava Veselo pri muzike, s cimbalovou hudbou Zobor. Na nedeľnom programe Tancuj, tancuj vykrúcaj, bude tradične javisko patriť najprv detským folklórnym súborom, Dudvážteku z Križovian nad Dudváhom, ktorý vystúpi spoločne s folklórnym súborom Dudváh, ďalej domácemu Krakovančeku z Krakovian, detskému folklórnemu súboru Nezábudky z Drietomy, ľudovej hudbe Rovenec z Nového Mesta nad Váhom, tiež zatancuje krakoviansky folklórny súbor Lusk s hudobným sprievodom ľudovej hudby Borovienka a bodku za tohtoročnými slávnosťami urobí záverečné vystúpenie folklórneho súboru Mladosť z Dubnice nad Váhom.

Počas celého festivalu budú pre návštevníkov pripravené miestne špeciality. Pre najmenších sú pripravené tvorivé dielne ,,Malí majstri“ a počas nedeľného programu sa dozvieme mená víťazov z výtvarnej súťaže Ľudové kroje, tradície, remeslá a zvyky.

Podujatie sa koná pod záštitou, župana Trnavského samosprávneho kraja. Organizátormi podujatia sú Trnavský samosprávny kraj, Obec Krakovany a Trnavské osvetové stredisko. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Tešíme sa na Vašu účasť.

Text: Tlačová správa – Trnavské osvetové stredisko