Na Festivale letectva sa predstaví aj majster sveta v Red Bull Air Race

Český akrobatický pilot, šampión a majster sveta adrenalínových pretekov Red Bull Air Race Martin Šonka prijal pozvanie na Festival letectva. V dňoch 4. a 5. mája 2019 priletí do Piešťan, aby  predviedol svoje letecké umenie všetkým fanúšikom letectva a lietania.

„Lietať budem na Extra 300 SR. Vystúpenie bude postavené na mojej súťažnej freestylovej zostave. Pri súťažiach v akrobacii máme freestyle len štyri minúty a moje vystúpenie potrvá 12 minút, takže tam môžem vložiť aj tie figúry, ktoré sa do súťažnej zostavy nezmestia. Pokúsim sa ukázať, čo všetko moje lietadlo dokáže. Od minimálnych rýchlostí, visov na vrtuli a cúvania až po maximálnu rýchlosť cez 400 km za hodinu a rotácií okolo všetkých troch osí,“ povedal Martin Šonka.

Držiteľ superlicencie na preteky Red Bull Air Race je členom elitnej skupiny 15 top pilotov sveta. Prvýkrát vyhral preteky Red Bull Air Race v roku 2017 v Abu Dhabi. Hneď v nasledujúcom roku si po prvý raz vo svojej kariére zo súťaže Red Bull Air Race odniesol titul majstra sveta.

Zdroj: festivalletectva.sk