Na Eve majú ľudia slzy v očiach. Prekvapuje ich životný príbeh Ľudovíta Wintera

Spomienky Ľudovíta Wintera ožívajú priamo v uliciach, hercov v dobových kostýmoch sledujú ľudia so slúchadlami. Aj to sú výjavy, ktoré môžete od začiatku februára zažiť každú sobotu v centre i na Kúpeľnom ostrove.

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj na základe záujmu verejnosti sériu zážitkových prehliadok Piešťan predĺžila. Pôvodne sa mali konať vždy v sobotu do 5. marca. Tieto termíny sa však rýchlo vypredali. Teraz ľudia dostali možnosť rezervovať si ich až do 26. marca.

„Záujem o prehliadky je obrovský. Veľmi nás mrzí, že nemôžeme vyhovieť všetkým, pretože kapacita prehliadky je obmedzená. Preto sme pridali ďalšie termíny do konca marca a už teraz plánujeme pokračovať s prehliadkami v jesennej sezóne. Na jar a v lete pripravuje Trnavský kraj zážitkov množstvo iných zaujímavých výletov a podujatí, na ktoré sa môžete tešiť,“ hovorí Agáta Mikulová, výkonná riaditeľka krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj.

Každá prehliadka sa začína pri soche Ľudovíta Wintera na Kolonádovom moste. Jej zastávkami sú socha barlolámača, Kursalon, Zelený strom, pešia zóna, hotel Thermia Palace a liečebný dom Pro Patria. Putovania spomienkami budovateľa piešťanských kúpeľov končia na kúpalisku Eva.

Počas približne hodinu a pol dlhej prechádzky si účastníci vypočujú audiohru v podaní hercov Divadla Jána Palárika v Trnave. Výjavy zo spomienok Ľudovíta Wintera v dobových kostýmoch stvárňujú ochotníci z Divadla na TrakOch a z Univerzitného divadla THE.ART.RE.

„Aj keď sme verili, že zážitková prehliadka v fascinujúcim príbehom Ľudovíta Wintera prostredníctvom audiohry Divadla Jána Palárika v Trnave sa verejnosti bude páčiť, boli sme veľmi milo prekvapení pozitívnymi reakciami, ktoré sa k nám dostávajú od účastníkov prehliadky. Najsilnejšie momenty zažívame na konci prehliadky na kúpalisku Eva, kde majú ľudia slzy v očiach a diskutujú medzi sebou o tom, čo práve zažili. Mnohí účastníci sú prekvapení, aký silný životný  príbeh mal Ľudovít Winter a čo  všetko o kúpeľoch nevedeli. Je to pre nás najväčšie ocenenie,“ dodáva Agáta Mikulová.

Text a foto: Martin Palkovič