Muži, ktorí blokovali pokladne v Lidli, sú obvinení z útoku na verejného činiteľa a z výtržníctva

Štvrtkový incident v piešťanskej prevádzke obchodného reťazca Lidl má dohru v podobe obvinení. Po vykonaní potrebných úkonov bude podaný návrh na väzobné stíhanie troch mužov.

V súvislosti s potýčkou medzi odporcami protipandemických opatrení a políciou, ku ktorej došlo 4. novembra vo večerných hodinách, obvinila vyšetrovateľka troch mužov z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Ako prvá o tom informovala TV Markíza.

Túto správu potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová: „Po vykonaní potrebných úkonov bude podaný návrh na ich väzobné stíhanie ako aj na tzv. superrýchle konanie. Bližšie informácie, vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, nie je možné v súčasnosti poskytnúť.“

Privolané policajné hliadky zasiahli vo štvrtok večer voči skupine ľudí, ktorí si v priestoroch supermarketu odmietali nasadiť respirátory a bránili ostatným zákazníkom v prístupe k pokladniam. Policajti s použitím donucovacích prostriedkov obmedzili na osobnej slobode troch mužov z Nitrianskeho kraja.

Text: Martin Palkovič

Ilustr. foto: KR PZ Trnava