Mrazy ohrozujú ľudí bez domova, v Piešťanoch majú k dispozícii nocľaháreň

Ak si myslíte, že človek žijúci na ulici potrebuje pomoc, môžete volať Mestskú políciu Piešťany na bezplatnej telefónnej linke 159.

Podľa údajov z mestského úradu žijú v Piešťanoch desiatky ľudí bez domova. Radnica sa im snaží pomáhať, jej zamestnanci im napríklad zabezpečujú ochranné rúška, deky, spacie vaky, ale aj teplé oblečenie. „Všetkým poskytnú základné sociálne poradenstvo, informujú sa o ich prístupe k pitnej vode a podobne,“ informovala radnica.

Práve aktuálne mrazy môžu byť pre ľudí bez domova veľmi nebezpečné, napríklad aj vtedy, ak sa chcú zohriať alkoholom. „Aj v zimnom období mestu nie je ľahostajný ich osud, avšak v mnohom závisí aj od ich vôle rešpektovať určité povinnosti,“ uvádza sa ďalej v tlačovej správe, ktorú dnes zverejnila samospráva.

V mestskom zariadení Domu je pre ľudí bez domova k dispozícii nocľaháreň, útulok, zariadenie núdzového bývania i stredisko osobnej hygieny.

Ak si myslíte, že konkrétny človek žijúci na ulici potrebuje pomoc, môžete zavolať na mestskú políciu – bezplatné telefónne číslo je 159.

Počas pracovnej doby je možné kontaktovať zamestnancov Odboru sociálnych služieb Mestského úradu Piešťany (tel.  033/77 65 412 alebo 033/77 65 414), pracovníkov Zariadenie sociálnych služieb Domum (tel.: 033 77 276 87) alebo Centrum pomoci človeku v Piešťanoch (910 788 031).

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk