Mladí plavci úspešne reprezentovali Piešťany na majstrovstvách Slovenska

V popradskom AquaCity centre sa od od 4. do 6. júna konali majstrovstvá Slovenska seniorov a juniorov v plávaní. Športový plavecký klub Kúpele Piešťany na nich zastupovalo trinásť dievčat a chlapcov. Do objektu AquaCity sa nastupovalo dva dni vopred a z karantény sa plavci uvoľnili až po negatívnom PCR teste. V disciplínach do dĺžky 200 m sa plávalo systémom rozplavby a finále. Pod Tatrami sa piešťanským plavcom darilo. Zaplávali množstvo najlepších osobných výkonov a odviezli si spolu 33 medailových umiestnení , čo znamenalo celkovo tretiu priečku v hodnotení klubov.

Najúspešnejšou lovkyňou cenných kovov spomedzi našich plavcov bola Olívia Ana Šprláková –Zmorová. V disciplínach 400 PP a 800 v.sp. si vyplávala juniorské aj seniorské tituly majsterky SR. Na 400 v sp. A 1500 v.sp. bola prvá medzi juniorkami a druhá medzi dospelými. Za 200 v.sp. medzi juniorkami vystúpila na bronzový stupienok. Medzi dievčatami na majstrovstvách SR bola prvá v medailovej bilancii.

Sára Niepelová sa po návrate zo štúdií v USA dostala tiež do formy a vybojovala si striebornú priečku na 800 v.sp. a na  bronzový stupienok sa postavila po 400 v.sp. v kategórii dospelých .

Filip Lányi si v medzi 18ročnými juniormi vybojoval tri tituly na 400 PP, 400 v.sp. a 800 v.sp. a druhý dohmatol vo finále na 50 znak. V Open kategórii mali jeho výkony strieborný lesk na 400PP, 800 v.sp., 50 znak . Bronz bral v disciplíne 400 v.sp.. Medzi 18 ročnými juniormi zaplával najhodnotnejší bodový výkon.

Lukáš Kunic bol pri svojich troch štartoch na 400 , 800, a 1500 v.sp. ocenený striebornými medailami.

Lea Chromiaková medzi 15ročnými dievčatami pozlátila svoje štarty na 100 a 200 motýlik a na strieborný stupienok sa postavila za výkon na 400 PP.

Katarína Lopatková si zlatú medailu a titul majsterky SR 14-15 ročných junioriek vybojovala na 1500 m trati v.sp.. Natália Ertlová sa po veľkých zlepšeniach na 200 motýlik a 1500 v.sp. postavila na tretie miesto a dekorovali ju bronzovými medailami.

Patrik Tapušík si vybojoval medzi 15- 16 ročnými juniormi tiež dve bronzové pozície za 800 v.sp. a 400PP. Medailovú žatvu plavcov Kúpeľov obohatil aj Oliver Švec svojím strieborným výkonom na 200 motýlik.

Ako posledné dve disciplíny boli na programe majstrovstiev štafety mužov a žien na 4 x 200 v.sp. . Chlapci v zložení Filip Lányi, Michal Škodný, Gabriel Ilončiak a Lukáš Kunic aj dievčatá v zložení Olívia Ana Šprláková-Zmorová , Lea Chromiaková, Rebeka Buková a Sára Niepelová vybojovali zhodne tretie miesta a úspešne zakončili svoje medailové ťaženie.

Po ťažkom období zatvorených bazénov na Slovensku sa plavci ŠPK Kúpele dokázali úspešne pobiť na majstrovstvách Slovenska o popredné umiestnenia. Prajeme im veľa šťastia do budúcich rokov strávených pri svojom milovanom športe.

Text a foto: Radoslav Suchánek