Mladé piešťanské hádzanárky majú za sebou náročný víkend

Staršie žiačky nastúpili v prvom zápase na dvojzápas s Dunajskou Stredou v oklieštenej zostava s viacerými mladšími žiačkami.

V prvom zápase proti B družstvu sme sa nedokázali vyrovnať s vysunutou obranou na naše spojky a súper nás trestal gólmi z rýchlych protiútokov po našich chybách v rozohrávke. V útoku sme sa nedokázali dostať do hry. V obrane sme ešte dokázali brániť postupný útok Dunajskej Stredy. Zápas bol veľmi fyzicky náročný behalo sa s jednej strany na druhú.

MHK Piešťany DAC Dunajská Streda B 11:34

V druhom zápase sme nastúpili proti starším A družstvu ktoré bolo fyzicky vyspelejšie pred stretnutím sme si dali za ciel uhrať lepší výsledok ako proti B čo sa nám aj podarilo. V útoku sme sa dokázali presadzovať v hre na dvoch pivotov. Súper však opäť ťažil z našich chyb v rozohrávke a vyhral polčas 7:15. v druhom polčas sa hra ešte zrýchlila a Dunajská Streda hrala rýchly protiútok po góle ktorý sme nedokázali ubrániť.

Pre dievčatá nielen zo starších žiačok ale aj mladšie to bola veľká škola zahrať si proti špičkovému mládežníckemu družstvu. Treba však pochváliť všetky dievčatá za predvedený výkon bojovali o čo najlepší výsledok. Viaceré strelili prvé góly za staršie žiačky.

MHK Piešťany – DAC Dunajská Streda A 21-35

Dorastenky nastúpili v prvom domácom zápase proti starším a skúsenejším hráčkam Kolárova.

Väčšina dievčat mala za sebou deň predtým dva ťažké zápasy. Zo začiatku boli Kolárovu vyrovnaným súperom, keď sa striedali vo vední. Naše hráčky v 18 min. viedli 10:8 postupne sa začala ukazovať únava a postupnými nepremienaním šancí sme dovolili súperovi potupne odskočiť na polčasových 12:18.

V druhom polčase sme sa trápili strelecky v 43 min. sme prehrávali 13:25 po oddychovom čase sme znížili na 17:25 ale na viac sme už nemali síl. Hostia vyhrali zaslúžene, ale výsledok bol pre nás krutý. Podali sme bojovný výkon, keď niektoré dievčatá odohrali tri ťažké stretnutia za jeden víkend. Doplácame na začiatku sezóny na zranenia a choroby aj tak úzkeho kádra.

Piešťany – Kolárovo 19:33 /12:18/

Barlová- Šnajdárová 5, Samuhelová 1, Brandhuber 8, Múčkova 2, Noskovičová 1, Miklušáková , Capeková 2, Blašková

Text: Martin Nedorost