Minulý rok novinka, toto leto už jeden z ťahákov sezóny: Rezort piešťany pozýva na splavy Váhu

Až 50 rôznych termínov ponúka túto letnú sezónu Rezort Piešťany v spolupráci s Banana Tour, organizátorom splavov Váhu. Kompletné informácie o termínoch, trasách, cenách,  vybavení a organizácii splavov sú dostupné na stránke Rezortu Piešťany.

Už túto sobotu 22. apríla sa podujatím S Vesnou na vodu odomknú vody troch riek v Trnavskom kraji zážitkov. Sezóna splavov sa začne aj aj na Váhu a potrvá potrvá do 24. septembra 2023. Počas nej sa v piešťanskom regióne uskutoční až 50 splavov.

„Splavy Váhu sme minulý rok zaradili do ponuky atraktivít nášho regiónu ako novinku a rýchlo sa ukázalo, že to bol výborný krok,“ hovorí výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany Tatiana Nevolná. „Splavy sa stretli s veľkým záujmom a odozvou, preto sú aj túto letnú sezónu medzi podujatiami, ktoré Rezort Piešťany zastrešuje, tentoraz už ako jeden z ťahákov hlavnej turistickej sezóny. Rôzne trasy umožňujú vybrať si podľa ich dĺžky aj náročnosti, čo robí splavy dostupnými naozaj pre každého – pre všetky vekové kategórie, pre jednotlivcov, partie aj pre rodiny s deťmi. Na splave strávite aktívny, pekný deň, odnesiete si výnimočné zážitky a možno aj priateľstvá, a hlavne dobrú náladu. Preto všetkých srdečne pozývam pozrieť sa na piešťanský región z vody úplne novým pohľadom.“

Každý splav sa začína registráciou a inštruktážou. Je možné prísť s vlastným vybavením a plavidlom, ale nie je to podmienka, pretože organizátor zabezpečuje všetko okrem občerstvenia. Odporúča sa priniesť si náhradné oblečenie, obuv, krém na opaľovanie a pokrývku hlavy. Podrobné informácie o jednotlivých splavoch aj s ďalšími praktickými odporúčaniami nájdu záujemcovia na stránke Rezortu Piešťany. Uvedené dĺžky splavov sú orientačné, pretože konkrétne trvanie vždy závisí od stavu vody, vetra aj celkovej atmosféry.

Ktoré trasy si môžete vybrať?

Sokolovce – Hlohovec
Tento celodenný splav sa koná každý týždeň, na striedačku v piatky a nedele. Začiatok je o 09.30 hod. v Hlohovci, odkiaľ sa účastníci presúvajú autobusom na štart splavu do Sokoloviec. Splav sa končí vo východiskovom bode, kde sa aj začal.

Nové Mesto nad Váhom – Piešťany
Celodenný splav sa koná každú druhú nedeľu. Alternatívna trasa tohto splavu je Sokolovce – Hlohovec. Deň sa začína o 09.30 hod. v Piešťanoch, odtiaľ sa ide autobusom na štart plavby. Výlet sa končí vo východiskovom bode. Počas celodenných splavov sa robí dlhšia prestávka na kúpanie či opekanie.

Jalšové – Hlohovec
Tento poobedný splav sa začína každú druhú stredu, počas letných prázdnin každú stredu o 16. hod. v Hlohovci. Odtiaľ autobus prevezie účastníkov plavby do Jalšového a záver splavu je tam, kde bol aj jeho začiatok.

Zdroj: Tlačová správa OOCR Rezort Piešťany