Mimoriadne zastupiteľstvo bude aj o zmenách v rozpočte

Primátor Miloš Tamajka zvolal poslancov na mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva.

Prerokujú na ňom žiadosť o nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie aj zmenu mestského rozpočtu na tento rok. Zasadnutie zastupiteľstva sa uskutoční v stredu 26. apríla o 15.00 h v budove mestského úradu. Možnosť prezentovať svoje názory dostanú aj obyvatelia.

Radnica pripravila dva projekty, na ktoré sa pokúsi získať finančné prostriedky z eurofondov. Ide o zníženie energetickej náročnosti v materských školách na Považskej ulici a na Ružovej ulici. Obe škôlky budú v prípade úspechu žiadostí zateplené, vymenia v nich rozvody energií aj svietidlá, upravia vykurovanie a dobudujú vzduchotechniku. Náklady na stavebné úpravy oboch škôlok prevyšujú 1,1 mil. eur.

Okrem prerokovanie týchto žiadostí sa budú poslanci zaoberať aj zmenou mestského rozpočtu. Jeho príjmová časť bude navýšená o 45-tisíc eur o výnosy z daní z príjmov.

V prípade súhlasu zastupiteľstva sa zvýši členský príspevok mesta Piešťany v oblastnej organizácii cestového ruchu Rezort Piešťany o 30-tisíce eur. Tieto peniaze majú byť použité na propagáciu Piešťan počas Majstrovstiev Európy v basketbale do 18 rokov, ktoré sa tu budú konať na prelome júla a augusta.

Zostávajúcich 15-tisíc eur chcú chce radnica použiť na dofinancovanie rekonštrukcie komunikácie na Ulici Andreja Hlinku nad rámec schváleného rozpočtu.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič