Middle of the Road sa vrátia na Slovensko, zahrajú na Lodenici

Škótska kapela Middle of the Road mieri do Piešťan. Na Slovensko sa vracia po vyše 40-tich rokoch. Na festivale Lodenica zahrá svoje najväčšie hity. Nebude teda chýbať singel Chirpy Chirpy Cheep Cheep, z ktorého svojho času predala neuveriteľných vyše 10 miliónov kusov. Popoví seniori však nezaspali dobu a ponúknu aj nové piesne. Festival Lodenica sa uskutoční 25. až 27. augusta.

„Obávam sa, že o Slovensku veľa nevieme. Niekedy v 70-tych rokoch sme tu už síce boli, no nič si nepamätáme. Je to už naozaj dávno. O to viac sa tešíme,“ vraví zakladajúci člen kapely Ian McCredie.

Middle of the Road žali v 70-tych rokoch minulého storočia obrovské úspechy. Z každého zo štyroch vtedy vydaných singlov sa predalo aspoň po milióne kópií a stali sa zlatými. Najväčší úspech zaznamenali s piesňou Chirpy Chirpy Cheep Cheep, z ktorej sa predalo až neuveriteľných 10 miliónov kusov.

„Zahráme naše najväčšie hity zo 70-tych rokov vrátene Chirpy Chirpy Cheep Cheep a Soley Soley, ale pridáme aj novinky Staying Alive, Yellow Boomerang, či Feel like Makin Love. Veľmi sa tešíme. Festivaly pod holým nebom sú totiž fantastickým zážitkom, ak vyjde počasie. A pokiaľ prší, je to zas výzva pre nás muzikantov, aby sme to i tak zvládli a zabavili návštevníkov,“ dodáva Ian McCredie.

Škótski popoví seniori dnes hrajú v zložení Ian McCredie – vokály a gitara, Stuart McCredie – gitara, Lorna Bannon – spev a Stephan Ebn – bicie. Veria, že fanúšikovia si ich hity pamätajú a rozdivočia sa spolu s nimi. Piešťanská Lodenica bude dokonalým zavŕšením festivalovej sezóny.

„Middle of the Road sú jedným z našich tohtoročných úlovkov. Verím, že to ocenia ich fanúšikovia a budú si s nimi pospevovať hity, ktoré nestarnú. Snažili sme sa program skoncipovať tak, aby si to užili mladí aj seniori, milovníci country popu aj rocku. Nebudú chýbať ani ľudovky v moderných úpravách, o čo sa postará Čechomor a Družina. Všetkých vás srdečne pozývame,“ uzatvára organizátor festivalu Dušan Drobný z agentúry Topfest.

Text a foto: Tlačová správa