Mestský Grape bude v amfiteátri, Mušli aj v Kursalone

Cieľom organizátorov je do centra Piešťan priniesť pozitívnu emóciu z letiska, kde sa tento rok nemôže konať veľký festival. Podujatiu dali názov Park duševného zdravia. Jeho denná kapacita je 900 osôb.

Mestský mini Grape sa uskutoční v rovnakom termíne ako jeho klasická verzia. Malo ísť o posledný ročník na piešťanskom letisku, pandémia ochorenia Covid-19 však plány usporiadateľov, účinkujúcich i návštevníkov zmenila. Na Slovensku sa môžu kvôli nej konať iba podujatia, kde je menej ako 1000 ľudí.

Organizátori Parku duševného zdravia túto podmienku dodržia. V piatok popoludní spustili predaj vstupeniek, ktorých je na každý deň iba 900. Ich majitelia si budú môcť vychutnať koncerty v amfiteátri v mestskom parku. Vo štvrtok 6. augusta tam zahrajú Le Payaco, Modré Hory a Fallgrapp, v piatok Bad Karma Boy, Ultrazvuk a Para. Na sobotu sú naplánované koncerty Medial Banana, Gleb a Billy Barman.

Súčasťou Parku duševného zdravia bude aj Urban Market v Kursalone a stand-up comedy Silné reči v Hudobnom pavilóne, kde premietnu aj dokumentárny film 10 rokov Grejpu. Vstup je voľný.

„Snažili sme sa do mestského parku preniesť kúsoček festivalu, nech nám ostane letisková emócia, veríme, že sa nám to podarilo, a že si to všetci aspoň takto v malom užijeme,“ objasnili organizátori a dodali: „Bude aj street food a doplníme to troškou umeníčka. A ešte bude aj niečo navyše, to povieme neskôr.“

Festival Grape, ktorý sa v každoročne koná na piešťanskom letisku, má kapacitu 20-tisíc návštevníkov. Časť z nich uprednostňuje pred stanovým mestečkom ubytovanie v Piešťanoch.

Služba booking.com vlani počas druhého augustového víkendu hlásila, že 94% ubytovacích kapacít v našom meste je rezervovaných. Trivago ponúkalo na tento termín voľné izby v dvoch piešťanských hoteloch, o týždeň neskôr ich počet stúpol až na 28. Podobne na tom bola aj služba Airbnb.

Text a foto: Martin Palkovič