Mestská futbalová liga sa transformuje na TOP ligu

Najväčšia liga v malom futbale zavíta do siedmeho mesta na Slovensku. Po Bratislave, Trnave, Nitre, Komárne, Prešove a Žiline sa tak dočkajú tejto súťaže aj obyvatelia Piešťan a okolia. Registrácia trvá do 15. marca 2019. Tímy a jednotlivci sa tak prostredníctvom vyplnenia registračného formuláru môžu prihlásiť do premiérovej sezóny Jar 2019, ktorá začne už 20. marca.

TOP liga je amatérska súťaž v malom futbale určená pre všetkých, ktorí si chcú zahrať malý futbal bez ohľadu na futbalovú výkonnosť, vek, pohlavie, či sociálne postavenie. Pestrosť ligy spočíva v tom, že každý týždeň máte možnosť nastúpiť proti inému tímu a porovnať tak Vaše zručnosti s viacerými protivníkmi.

Všetky zápasy sa odohrajú na ihrisku (rozmery 25mx45m) s umelou trávou v areáli štadiónu PFK Piešťany. Herný systém je 5+1 s neobmedzeným počtom hráčov na striedanie. Ligu hrá v súčasnosti vyše 2000 hráčov vo viac ako 160 tímoch po celom Slovensku.

TOP liga ponúka možnosť registrovať sa aj hráčom malého futbalu bez tímu. „Stačí ak vyplníte registračný formulár a my sa ti najneskôr do 15.3. 2019 ozveme s informáciou, aký tím sme pre teba pripravili. Takto sme už v našej histórií vyskladali aj vyše 20 nový tímov a mnohé z nich fungujú dodnes,“ prezradili organizátori TOP ligy, ktorí následne dodali pár potrebných informácií k registrácii. „Stačí zadať mesto, v ktorom by si chcel hrávať a vyplniť pár informácií o tebe, ktoré nám pomôžu nájsť ti správny tím tak, aby to tebe čo najlepšie vyhovovalo podľa tvojich preferencií a čoskoro sa ti ozveme s informáciou o pridelení do tímu, prípadne nám napíšte email,“ dodávajú. Rovnaký proces odporúčajú pre malé skupinky hráčov.

Registračný formulár pre tímy nájdete na tejto adrese. Registračný formulár pre jednotlivcov je tu.

Všetky zápasy sa odohrajú na umelej tráve v areáli štadiónu PFK Piešťany. Výhodou je možnosť výberu hracieho dňa a hracieho času. Garantovaných je minimálne 9 súťažných zápasov.

Po každom zápase si môžete pozrieť videohighlighty s najlepšími akciami, zákrokmi a gólmi. Štatistiky, mobilná aplikácia, informačný servis, články, rozhovory po zápase, videá, gól týždňa a iné sú samozrejmosťou. Na konci sezóny budú trofejou a medailami ocenené tri najlepšie tímy. Taktiež bude vyhlásený aj najlepší strelec sezóny. Výška štartovného je 280 eur za celý tím na celú sezónu.

Najlepšie tímy získavajú miestenku na Majstrovstvá Slovenska, odkiaľ je možne kvalifikovať sa na Európsku Ligu majstrov v malom futbale. Pre najlepšie individuálne výkony je tu možnosť prebojovať sa až do reprezentácie Slovenska v malom futbale, pre ktorú sú vrcholom tejto sezóny Majstrovstvá sveta v Austrálií, ktoré sa budú konať v októbri.

Viac informácií nájdete na www.piestany.topliga.sk.

Text: Tlačová správa – PFK Piešťany Credit/Ilustr. foto: Abigail Keenan/unsplash.com