Mesto žiada o eurofondy na opravu chodníka pri Bratislavskej ceste

Do konca roka by mali Piešťany vedieť, či získajú finančné prostriedky na rekonštrukciu chodníka pre chodcov a cyklistov pri Bratislavskej ceste. Celkové predpokladané náklady prevyšujú 600-tisíc eur.

V roku 2018 plánuje spoločnosť Západoslovenská distribučná opravu elektrických rozvodov na Bratislavskej ceste. Pri tom by mohlo prísť aj k rekonštrukcii chodníka, ktorý by potom slúžil chodcom i cyklistom. Ide o úsek medzi križovatkami so Staničnou ulicou a Krajinskou cestou.

Poslanci v septembri schválili žiadosť o nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie. V prípade jej úspechu bude na Bratislavskej ceste opravené aj osvetlenie a vysadená zeleň.

Celkové predpokladané náklady sú 611-tisíc eur. Mesto by sa na tomto projekte podieľalo čiastkou 30-tisíc eur.

V prípade, že žiadosť o nenávratné finančné prostriedky nebude úspešná a radnica bude chcieť tento projekt realizovať v nasledujúcom roku, musí nájsť na tento účel finančné prostriedky vo vlastnom rozpočte.

Výzor Bratislavskej cesty sa rapídne zhoršili po výrube stromov, ku ktorému prišlo na jar roku 2015 v súvislosti s opravou plynovodu. V niektorých miestach sa snažia okolie svojich domov skrášliť obyvatelia, iné časti sú zanedbané.

Text a foto: Martin Palkovič