Mesto Piešťany hľadá dobrovoľníkov na celoplošné testovanie

Radnica žiada o pomoc pri celoplošnom testovaní na ochorenie covid-19, ktoré sa bude konať 23. a 24. januára. Prihlásiť sa môžu zdravotníci, ale aj ľudia ochotní vypomôcť s administratívou.

„Vážení spoluobčania, čaká nás veľmi náročné obdobie, ktoré môžeme zvládnuť len spoločne v plnom nasadení. Nie sú to „len“ finančné kapacity, ktoré nám chýbajú, ale predovšetkým ochotní ľudia z radov zdravotníkov i širokej verejnosti,“ uvádza na svojej web stránke piešťanská radnica.

Mesto preto prosí a vyzýva širokú verejnosť na pomoc a spoluprácu pri plošnom testovaní, ktoré sa v Piešťanoch uskutoční v dňoch 23. a 24. 1. 2021 (sobota a nedeľa) v čase od 8.00 do 20.00 h.

Dobrovoľníci sa môžu hlásiť na tieto pozície: administratívny pracovník na zriadenom testovacom mieste, koordinátor na odberovom mieste, zdravotník. Medzi zdravotníkov, ktorí môžu vykonávať stery z nosohltana patria lekári, zdravotné a praktické sestry, zubní lekári, ale aj profesionálni vojaci vykonávajúci uvedené zdravotnícke povolanie, taktiež študenti 3. a 4. ročníka študijného odboru zdravotnícky asistent nad 18 rokov.

Záujemcovia majú písať na e-mailovú adresu dobrovolnici@piestany.sk. Do správy je potrebné uviesť meno a priezvisko, telefónne číslo, časové možnosti kedy je dobrovoľník k dispozícii a o akú pozíciu má záujem.

Pre viac informácií môžu dobrovoľníci kontaktovať radnicu na tel. čísle 0948 987 950.

Zdroj: piestany.sk Ilustr. foto: Martin Ričány