Mesto darovalo Márii Kráľovičovej pobyt v kúpeľoch

Obľúbená herečka pravidelne navštevuje Piešťany už 50 rokov. Pri príležitosti životného jubilea, ktoré oslávila začiatkom júna, jej radnica darovala pobyt v kúpeľoch.

Priatelia a fanúšikovia Márie Kráľovičovej mali možnosť gratulovať obľúbenej herečke na finisáži výstavy s názvom Jubilanti, ktorá sa uskutočnila včera v Dome umenia. „V Piešťanoch sa vždy cítim úžasne a viem, že budem ešte dlho žiť, pretože sa tu bahním,“ hovorí oslávenkyňa.

Ešte predtým energicky zarecitovala časť zo svojej obľúbenej Maríny od Andreja Sládkoviča. „Kedysi som ju hrala, ako mladá herečka. Začínala som v Martine a po dvoch sezónach som sa 1. septembra 1947 prihlásila na konzervatórium v Bratislave,“ spomína Mária Kráľovičová. Už o pár mesiacov neskôr ju angažovalo Slovenské národné divadlo, ktorého členkou jej doteraz.

Pred prednesom Sládkovičovej básne v Dome umenia si ju obľúbená herečka ani nemusela prečítať. „Od detstva mám rada krátke riadky,“ hovorí s úsmevom herečka, ktorej môžu diváci stále tlieskať – napríklad v inscenáciách Kvarteto, Bačova žena a Leni.

V Dome umenia jej k jubileu gratuloval generálny riaditeľ Lúčnice Marián Turner aj viceprímátor Martin Valo. Ten jej začiatkom júna počas galavečera v Slovenskom národnom divadle odovzdal poukaz na pobyt v piešťanských kúpeľoch.

„Ja som vlastne Piešťanka. Naučila som sem chodiť muža, deti a teraz aj vnúčence,“ reagovala Mária Kráľovičová, ktorá je od roku 2012 čestnou občiankou nášho mesta. Piešťany podľa vlastných slov navštevuje už 50 rokov.

Text a foto: Martin Palkovič