ME U18 v basketbale: Deti majú na šampionát vstup zdarma

Diplomat aréna zažije špičkový európsky mládežnícky basketbal a možno aj budúce hviezdy NBA. Bratislava a Piešťany od soboty 29. júla hostia Majstrovstvá Európy hráčov do 18 rokov. Prvý piešťanský zápas Ukrajina – Taliansko začína o 13.30 h.

„S prípravami finišujeme tak, aby sme boli pripravení na príchod prvých delegácií, aby bol úspešne odštartovaný celý turnaj a účastníci sa cítili u nás čo najkomfortnejšie,“ informoval šéf organizačného výboru Martin Struhár.

Dodal, že deti a mládež do 15 rokov majú vstup zdarma, pre ostatných sú pripravené jednodňové vstupenky v cene 5 eur.

O úspechu podujatia je presvedčený aj šéf SBA Pavel Bagin. „Bratislava a Piešťany budú po prvý raz hostiť európsku špičku v tejto vekovej kategórii, z čoho sa tešíme. Do príchodov prvých tímov zostáva už len pár hodín a verím, že nielen hráči, ale aj skauti, fanúšikovia a hostia sa budú u nás cítiť naozaj dobre. Všetko je pripravené na to, aby sa začali prvé súboje,“ uviedol Bagin.

Tréner slovenskej osemnástky Richard Ďuriš zúžil nomináciu na blížiaci sa šampionát na trinásť hráčov. Po stredajšej generálke, ktorou bude prípravný zápas proti Litve, určí finálnu dvanástku. „Po predchádzajúcich prípravných zápasoch v Česku vypadli z nominácie Jozef Huljak a Dominik Havel a to z toho dôvodu, že boli na pozíciu rozohrávača. Tam sme sa rozhodli pre Martina Danieliča ako druhého rozohrávača pretože výkonnosť bola približne na úrovni ako v ich prípade, ale je o rok mladší. Stále platí, že ak sú hráči na rovnakej výkonnostnej úrovni, tak aj s výhľadom do budúcnosti berieme toho mladšieho,“ uviedol k nominácii kouč Ďuriš.

V kúpeľnom meste odohrajú svoje zápasy skupiny A (Nemecko, Turecko, Rusko, Čierna Hora) a B (Ukrajina, Taliansko, Srbsko, Španielsko).

Rozpis zápasov európskeho šampionátu v basketbale hráčov do 18 rokov (celodenné vstupné: 5 eur. Deti do 15 rokov majú vstup zdarma):

Sobota 29. 7. 2017

13.30 h Ukrajina – Taliansko
15.45 h Nemecko – Turecko
18.00 h Rusko – Čierna Hora
20.15 h Srbsko – Španielsko

Nedeľa 30. 7. 2017

13.30 h Turecko – Rusko
15.45 h Taliansko – Srbsko
18.00 h Španielsko – Ukrajina
20.15 h Čierna Hora – Nemecko

Pondelok 1. augusta 2017 – oddychový deň

Utorok 2. augusta 2017

13.30 h Srbsko – Ukrajina
15.45 h Čierna Hora – Turecko
18.00 h Taliansko – Španielsko
20.15 h Nemecko – Rusko

Text: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa SBA Foto: Vladimír Dorňák