Martin Valihora pozval do Elektrárne Piešťany spolužiakov z Berklee

Stretli sa na štúdiách v Bostone, pred dvoma rokmi absolvovali úspešné turné po Slovensku a aktuálne koncertujú v rámci projektu One Day Jazz Festival. Po oficiálnom programe v Bratislave, Košiciach, Žiline a Banskej Štiavnici mieri Ovsepian/Camarda/Valihora Trio do Elektrárne Piešťany. Koncert sa uskutoční v pondelok 19. júna o 19.30 h.

Jazzové trio spolužiakov z Berklee College of Music v Bostone tvoria arménsky klavirista a skladateľ Vardan Ovsepian, hráč na basu Daniele Camarda zo Sicílie a uznávaný slovenský bubeník Martin Valihora, ktorý organizuje One Day Jazz Festival.

Aj tento rok naň dokázal prilákať veľké hviezdy svetovej hudobnej scény a koncert Ovsepian/Camarda/Valihora Trio v Elektrárni Piešťany bude príjemnou neoficiálnou bodkou za týmto podujatím.

Kapela zložená z troch absolventov Berklee College of Music spája jazzové improvizácie s arménskym folklórom. Koncerty sú skôr komorné, ale trio dokáže počas nich vytvoriť množstvo rôznych hudobných nálad. Pre publikum sú nezabudnuteľné práve improvizácie, vďaka ktorým ja každé vystúpenie tria plným prekvapení.

Inak to nebude ani v pondelok 19. júna o 19.30 h v Elektrárni Piešťany. Atmosféru špičkového jazzu totiž táto priemyselná pamiatka zo začiatku 20. storočia iba umocní.

Text a foto: Tlačová správa/Elektrárňa Piešťany