Manžel nezvestnej Márie Fox: Nemohla len tak zmiznúť

Matka dvoch detí odišla na krátku prechádzku a od vtedy nemajú jej najbližší o nej žiadne správy. Prehľadali okolie Váhu od Hornej Stredy až po Ratnovce. Za informácie, ktoré prispejú k jej návratu domov, ponúka rodina odmenu.

Podrobný popis okolností zmiznutia Márie Fox Filovej z Piešťan zverejnil jej manžel Michael Fox na sociálnej sieti Facebook. Podľa jeho slov odišla z domu v nedeľu večer okolo 19.00 h na krátku prechádzku. Naposledy bola videná na Bodone.

O tom, že nechcela byť dlho preč, svedčí aj fakt, že si nezobrala oblečenie na chladný večer ani mobilný telefón. Mala so sebou kabelku a kľúče od auta. „Potom jednoducho zmizla bez stopy a chýba nám už štyri dni,“ píše Michael Fox.

Okrem polície hľadajú Máriu Fox aj dobrovoľníci. Prehľadali okolie rieky Váh medzi Hornou Stredou a Ratnovcami na oboch stranách. Rieku v blízkosti ich domu preskúmali aj pomocou sonaru. Rozvešali plagáty s informáciami o jej zmiznutí.

„Žijeme na mieste blízko rieky, ktoré navštevujú stovky ľudí – prechádzajú sa, behajú, bicyklujú alebo chytajú ryby. Ale po Márii nie je ani stopy. Je to doslova akoby bola vzatá z tejto planéty božou rukou. Ale my vieme, že to nie je pravda,“ pokračuje jej manžel.

Mária je podľa neho silná žena – dobrá bežkyňa aj plavkyňa. Nemohla len tak padnúť do Váhu alebo sa niekde v okolí stratiť. „Miluje svoju rodinu a neopustila by nás.“

Michael Fox si myslí, že niekto mohol niečo vidieť alebo počuť a prípadných svedkov prosí o pomoc. „Všetko, čo oznámite, bude uchované v anonymite. Ponúkame odmenu za informácie, ktoré prispejú k tomu, aby sa Mária Fox bezpečne vrátila,“ píše manžel.

V závere adresuje niekoľko slov aj prípadným únoscom: „Ak ste osoba alebo osoby, ktoré zadržiavajú Máriu, nie je neskoro spraviť správnu vec. Nezáleží na tom, čo ste doteraz spravili. Len vysaďte Máriu pred nemocnicou, pri najbližšej železničnej alebo autobusovej stanici, pri najbližšom obchode alebo na rušnej križovatke. Iba nám Máriu Fox Filovú vráťte. Zabezpečíme odmenu a vrátime sa k svojim životom.“

Text: Martin Palkovič