Made in Piešťany – športový špeciál

Elektrárňa pripravila už tretí večer venovaný prezentácii šikovných ľudí z Piešťan. Na podujatí s názvom Made in Piešťany vol. 3 sa zoznámite s Piešťancami, ktorí robia veci inak. O svoje skúsenosti sa podelia už v piatok 29. septembra v Elektrárni Piešťany. Podujatie začína o 19.30 h.

Made in Piešťany bude tentoraz venované športu. Ľudia pôsobiaci v tejto oblasti budú hovoriť svoje príbehy. Doplnia ich obrazovým materiálom a niektorí aj živými ukážkami.

O jednu z nich sa postarajú zakladatelia klubu Octago, ktorí stavajú jedinečné ihriská na cvičenie s vlastnou váhou po celom Slovensku. S workoutom pritom začali iba pred pár rokmi doma v Piešťanoch, na detských preliezkach.

O svoje bohaté skúsenosti sa podelí aj dizajnér a sochár Andrej Chotváč, ktorý má blízko k úplne inému športu. Absolvent Akadémie výtvarných umení realizoval návrhy prvých slovenských športových automobilov (na titulnej snímke Coupe z roku 1977). Jeho nadčasové nápady obdivujú odborníci dodnes.

Na tému dračie lode bude rozprávať populizátor tohto netradičného športu Milan Koščál. Ešte nedávno išlo o trochu exotickú zábavu, teraz sú už dračie lode na Váhu takmer bežné. Úspešný príbeh zažívajú aj tunajší milovníci rugby. Trénovať začínali za Domom umenia a tento rok sa im už podarilo zorganizovať juniorské majstrovstvá Európy. O tom, prečo je rugby také výnimočné, bude hovoriť Filip Kráľ.

Na športovom vydaní Made in Piešťany sa predstavia aj Fly Fitness, Joga Juzi Klub, Združenie taoistického tai-chi. A o tom, čo chystajú úspešní výrobcovia ponožiek Moon Socks porozpráva Denis Kelemen.

Text: Tlačová správa/Elektrárňa Piešťany Ilustr. foto: Martin Palkovič