Lyžovačka pri Piešťanoch? Sezónu otvorila Stará Myjava, Bezovec zatiaľ nie

V jednom z najnižšie položených slovenských lyžiarskych stredísk sa začína lyžovať v pondelok 27. decembra. Otvorená je veľká zjazdovka a deti si môžu užiť aj sánkovačku. Bezovec i Kálnica sú zatiaľ mimo prevádzky.

Skiland Stará Myjava oznámil zahájenie zimnej sezóny. Počas prázdnin sa tam lyžuje každý deň od 9.00 do 16.00 h. S výnimkou Silvestra si prídu na svoje aj milovníci večerného lyžovania, ktoré bude prebiehať od 17.00 do 20.00 h.

Radosť však lyžiarom môže prekaziť avizované oteplenie. Podľa aktuálnej predpovede počasia stúpne teplota vzduchu na západe Slovenska 31. decembra a 1. januára až k 10 °C.

Z Piešťan to do Starej Myjavy trvá autom približne 45 minút. Ide preto o najbližšie lyžiarske stredisko, ktoré je aktuálne v prevádzke.

Ďalšie dve blízke lyžiarske strediská zahájenie sezóny zatiaľ neoznámili. Ski Kálnica na svojom webe hlási, že je mimo prevádzky. Ski Bezovec informuje o dobrých, resp. obmedzených lyžiarskych podmienkach s 20 centimetrami prírodného snehu. Vleky tam však zatiaľ nepremávajú.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič