Lýdia Drahovská sa zapojila do projektu Ukáž sa!

Ukáž sa! je názov grantového programu Nadácie Slovenského olympijského výboru, v rámci ktorého prerozdeľuje mladým talentovaným športovcom ročne 30-tisíc eur.

Do programu sa môžu zapojiť športové talenty vo veku od 12 do 18 rokov, ktoré vynikajú v niektorom športe a potrebujú finančnú podporu na rozvoj svojej športovej kariéry. Je medzi nimi aj úspešná triatlonistka z Piešťan Lýdia Drahovská.

Zo všetkých prijatých žiadostí odborná komisia zložená zo zástupcov Nadácie SOV a ambasádorov projektu, vyberie najneskôr do 30. júna 2017 top 12 žiadateľov, ktorí zabojujú o hlasy verejnosti prostredníctvom internetového hlasovania na stránke Nadácie SOV. Hlasovanie bude prebiehať od 1. júla 2017 až do 29. júla 2017, keď sa končí aj XIII. letný Európsky olympijský festival mládeže v Győri. Výsledky grantového programu Ukáž sa! budú vyhlásené začiatkom septembra.

Lýdia Drahovská dnes prostredníctvom sociálnej siete Facebook zverejnila video, vďaka ktorému sa môže zúčastniť projektu Ukáž sa! S jeho vytvorením jej pomohli Piešťanci Matúš Kromholc a Mário Petlák. Úspešná športovkyňa v ňom prezentuje svoje doterajšie úspechy aj sen reprezentovať Slovensko na ďalších medzinárodných súťažiach.

Text: Tlačová správa/Nadácia SOV, Martin Palkovič Foto: Sándor Bereczky