Lukáš Babač získal titul Veslár roka 2016

Regata na veslárskych trenažéroch O pohár Sĺňavy hostila športovcov z viacerých európskych krajín. Nechýbal medzi nimi ani odchovanec Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany Lukáš Babač, ktorému pri tejto príležitosti Slovenský veslársky zväz udelil titul Veslár roka 2016.

Lukáš Babač vyhral v uplynulom roku majstrovstvá Európy v skife ľahkých váh. Na svetovom šampionáte v Rotterdame získal v auguste bronz.

Úlohu favorita potvrdil aj na 11. ročníku halovej regaty O pohár Sĺňavy, keď v kategórii ľahkých váh dosiahol na 2 km čas 6:11,5 min. Druhé miesto obsadil Aleš Suský (SVK Břeclav) a tretí skončil Matúš Vančo (VK Sĺňava Piešťany).

V sobotu 21. januára súťažilo v priestoroch telocvične Gymnázia Pierra de Coubertina asi 400 športovcov. Svoje zastúpenie mali Česká republika aj Maďarsko, priestor už tradične dostali aj handicapovaní športovci.

Lukáš Babač po udelení titulu Veslár roka 2016 povedal, že jeho najbližším veľkým cieľom je zvíťaziť na majstrovstvách sveta v ľahkom skife. „Šampionát sa bude konať na konci septembra, začiatkom októbra na Floride. Je to takmer doma u môjho trénera, ktorý žije v USA. Verím, že tam budem mať dobré zázemie, podarí sa mi zabojovať o titul a získať ho,“ povedal úspešný športovec.

Text a foto: Martin Palkovič