Ľudia sa môžu od júna dostať k lekárovi ľahšie

Úrad TTSK pripravil pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti možnosť pripojiť sa bezplatne k portálu www.objednatvysetrenie.sk, prostredníctvom ktorého sa budú pacienti môcť objednať na vyšetrenie v čase, ktorý im vyhovuje.

„V rámci noviniek, ktoré župa pripravuje v oblasti zdravotníctva, zavádzame možnosť online objednania k lekárovi. Lekárom bezplatne sprístupníme portál objednatvysetrenie.sk, kde sa môžu zaregistrovať a pacienti sa následne objednajú na konkrétny termín. Chceme, aby sa čo najväčšie množstvo poskytovateľov zdravotnej starostlivosti pripojilo  na online portál. Preto aj touto cestou chceme apelovať na lekárov, aby túto možnosť využili. Našim cieľom je pacientom ale aj lekárom uľahčiť život, a zlepšiť tak služby v našom kraji,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Tento portál predstavuje komplexné riešenie pre lekára aj pacienta. Ambulancie budú môcť efektívnejšie manažovať pacienta a svoj čas strávený s pacientom v ordinácii.  Systém pomôže k skráteniu čakacích dôb v ambulanciách.

Je to jeden z krokov, ktorým chce Trnavský samosprávny kraj zlepšiť dostupnosť zdravotnej starostlivosti.

Lekári potrebujú pre spustenie systému len technické zariadenie s prístupom na internet. Prihlasovať sa do systému môžu od 1. júna 2019.

Pacient si bude môcť z pohodlia domova jednoducho vyhľadať lekára, ktorý využíva systém online objednávania, druh vyšetrenia, ktoré potrebuje a voľné termíny. Celý systém je pre užívateľov aj lekárov bezplatný a proces objednávania by nemal byt dlhší ako 10 minút.

„Pre lekárov sme pripravili sériu workshopov a školení, na ktorých sme im portál predstavili. Trnavská župa bude uhrádzať náklady spojené s pripojením lekárov do systému. Našou snahou je, aby sa do novej služby zapojilo  čo najviac poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a uľahčili sme tak život nielen pacientom, ale aj prácu lekárom,“ doplnila riaditeľka odboru zdravotníctva TTSK Lucia Šmidovičová.

Zdroj: Tlačová správa – Trnavský samosprávny kraj Ilustr. foto / Credit:  nrd