Lodenica zverejnila program, Nohavica a Slniečko budú už vo štvrtok

Obľúbená piešťanská kapela pripravuje spoluprácu s českou folkovou legendou. Návštevníci festivalu Lodenica ich zažijú na jednom pódiu už počas úvodného večera. Program však bude pestrý aj v nasledujúcich dňoch.

Festival Lodenica oslavuje 20. výročie svojho vzniku a pri tejto príležitosti splnili organizátori jedno z najväčších želaní pravidelných návštevníkov tohto podujatia. Do Piešťan príde ostravský pesničkár Jaromír Nohavica. Jeho koncert je naplánovaný na štvrtok 30. augusta so začiatkom o 20.00 h.

Potom bude nasledovať koncert kapely Slniečko, ktorá už na sociálnych sieťach informovala o špeciálnej spolupráci so žijúcou legendou českého pesničkárstva. S Jarkom Nohavicom si Punto & rybacé hlavy zahrajú aj na českom festivale Trampský širák, ktorý sa uskutoční týždeň pred piešťanskou Lodenicou.

„Návštevníci nášho festivalu si dlhodobo žiadali, aby na Lodenici vystúpil Jarek Nohavica. A ja som nesmierne rád, že im toto želanie splníme práve v 20. ročníku festivalu,“ povedal organizátor podujatia Dušan Drobný.

Hlavnými hviezdami piatkového programu budú Hop Trop, František Nedvěd a Hex. V sobotu 1. septembra sa návštevníci Lodenice môžu tešiť na Pavla Hammela, Lenku Filipovú, Kamelot aj Čechomor.

Text a foto: Martin Palkovič